Nea Radio

"Æ hadde ti tusen tommeltotta, neggelsprætt og Selbuvotta - storsko og stilongs med strekk!" Foto: Johanne Kristin Ysland

Tydalsfestivalen:

Vellykka annerledes Tydalsfestival

Koronautgaven av Tydalsfestivalen ga publikum litt av livet tilbake. Dyktige arrangører sørget for musikk i toppklasse, godvær i to av tre dager og en ny glad start på sommeren.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 19.07.2021 kl 09:49

Det skulle jo egentlig vært en "vanlig" festival, med fire tusen publikummere som i to kvelder hadde hørt på god musikk, møtt gamle kjent og levd livet.

Covid 19 satte en effektiv stopper for det i fjor og hadde nok lyst til å sabotere Tydalsfestival'n også i 2021.

Ann og Frida

Men Kulturstiftelsen Sylan & Sånn, som eier Tydalsfestival'n, ville det annerledes. Daglig leder Ann-Louise Waagan og markeds- og kommuniksjonsansvarlig Frida Hilmo Øverås har jobbet knallhardt de siste ukene med ett klart mål: Dette skal vi greie, sjøl om det blir en annerledes festival enn det vi har hatt de siste åra.

Og - Ann og Frida bestod eksamen!

Sammen med et stort antall dyktige og engasjerte frivillige sørget de for å komme i mål med en tre-dagers Tydalsfestival i helt ny drakt.

Halvdan uten Selbuvotta

En lun og humørfyllt Halvdan Sivertsen Foto: Andreas Reitan

Halvdan Sivertsen hadde nok den største utfordringa da han startet Tydalsfestivalens siste konsertdag søndag ettermiddag. Med trøndersk pissregn og nordvest i fleisen fikk rundt 400 (de fleste godt kledde) publikummere et møte med en Halvdan i godlune, godt backet av sitt faste, solide band. Spesielt kaldt for gitarister uten Selbuvotta.

Få, om noen, norske artister har publikum så til de grader i sin hule hånd som 71-årige Halvdan Sivertsen. Gamle og nye låter innpakket i Sivertsens sedvanlige lune humor sørget for at en våt og kald konsertopplevelse fikk et par ekstra varme terningkast.

Halvdan Sivertsen spilte på Tydalsfestival'n sist for ni år siden (2012), og nå forventer han nytt engasjement igjen om ni år (!) - om både æ og dokker leve, som han sa det.

Her kan du høre intervjuet med Halvdan Sivertsen.

Ein koseleg telemarking med "skjemt i blikket" Foto: Andreas Reitan

Rocka Nordstoga fikk fram blå himmel

Odd Nordstoga var siste artist under årets utgave av Tydalsfestival'n.

Litt heldigere med været enn kollega Sivertsen, men fortsatt mye å jobbe med for å varme et sittende publikum.

Første gang Nordstoga spilte på Stugguvollmoen hoppet han ned fra scena og fikk med seg publikum på en fantastisk bølge av gris og kråker rundt "gruva", og i et fantastisk sommervær.

Denne gang var været helt annerledes, og både han og bandet ble stående på scena, men du verden for en musikk gjengen leverte!

Her kan du høre intervjuet med Odd Nordstoga:

Verdens beste jobb!

Tydalsfestivalens daglige leder Ann Waagan var godt fornøyd med festivalhelga. - Det er så godt å se folk smile igjen!

Til tross for røde tall, noe hun var klar over på forhånd, så var hun strålende fornøyd. Årets festival ble "annerledesfestivalen." Det ble økte utgifter blant annet på grunn av smittevernhensyn, men hun håper å få kompensert noe av det.

Ingen festival uten frivillige

Ann kan ikke få fullrost de frivillige. - Det var sånn god stemning; hele tida! I tillegg ble konseptet med lokalmat populært og verdt å ta med videre. - Men i dag skulle vi vel hatt varm mat, avslutter "festivaldirektøren."

Her kan du høre intervjuet med Ann Waagan:

En fornøyd Ann Waagan etter endt festivalhelg Foto: Andreas Reitan

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...