Nea Radio

Godt valg for SP:

Kraftig frem i Selbu, Tydal, Holtålen og Røros

Senterpartiet størst i Selbu. Foto: Skjermbilde.

Senterpartiet går kraftig fram i fjellkommunene våre, mens Arbeiderpartiet går tilsvarende tilbake. I Selbu, Tydal og Holtålen har Sp gjort det historisk godt, og er nå det største partiet. Også På Røros har partiet gått sterkt frem.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 14.09.2021 kl 10:29

- Jeg synes ikke det er rart, for uansett hvor jeg er så får jeg høre at folk er lei sentraliseringen som nå har foregått de siste åtte årene. Senterpartiet har vært det tydeligste opposisjonspartiet og har den beste planen for å gjøre noe med sentraliseringen som har foregått og sørge for at det nå blir mulighet for å bosette seg og få til arbeidsplasser over hele landet. Det tror jeg slår veldig ut i alle distriktskommuner, sier Greni om en forklaring på det gode valget i Nea Radio sitt kjerneområde.

Valget 2021 gir Senterpartiet 28 mandater når nesten alle stemmene er talt. Ola Borten Moe og Heidi Greni representerer partiet på Stortinget fra Sør-Trøndelag valgkrets mens Marit Arnstad og Per Olav Tyldum blir de nord-trønderske representantene.

I Sør-Trøndelag, går partiet fram med 4,1 prosentpoeng fra valget i 2017.

– Akkurat nå har vi to inne fra Sør-Trøndelag. Det har vi bare hatt to ganger før. Så det er et historisk godt valgresultat for oss, sier nestleder Ola Borten Moe til NRK.

Valgresultatene

Senterpartiet størst i Tydal. Foto: Skjermbilde

Senterpartiet størst i Holtålen. Foto: Skjermbilde

Senterpartiet mest frem i Røros. Foto: Skjermbilde

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...