Nea Radio

Mountain Gaits 10.-13. juni

Ridestevne i spektakulære omgivelser

At det er fantastiske omgivelser på Stugudal kan vel ingen si noe på. Foto: Privat/Mountain Gaits

Etter en lang periode uten muligheter for å arrangere konkurranser skal 64 ryttere nå konkurrere på sine islandshester i Mountain Gaits på Stugudal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Håpet var å få til et internasjonalt stevne, men da det viste seg å bli for vanskelig å få inn utenlandske dommere grunnet pandemien valgte An-Magritt og mannen å gjøre det de kunne for å arrangere et B-stevne med norske ryttere. Nå er det hektiske dager med forberedelser før de første rytterne ankommer Stugudal onsdag kveld.

- Vi har hatt dialog med kommuneoverlegen og fått klarsignal til å arrangere. Vi har delt inn i forskjellige soner, kjører uten publikum og så er det utendørs, så det skal være mulig å få til dette, sier Hegstad.

Fantastisk himmel over tribunen på Stugudal. Foto: Privat/Mountain Gaits

Første gang nord for Dovre

- Det er første gang det arrangeres et sånt stevne nord for Dovre, forklarer hun.

Det skal konkurreres i forskjellige disipliner på oval bane, det ligner rett og slett på en liten travbane. Islandshesten har fire eller fem gangarter; skritt, trav, tølt, galopp og pass. De hestene som har fire gangarter konkurrerer i firgang mens de som har fem gangarter konkurrerer i femgang, i tillegg så er det to tølt-disipliner. Det er også delt inn i junior-, ungrytter- og seniorklasse.

Ridehallen har blitt tilpasset slik at hestene får sin egen bås der. Foto: Privat/Mountain Gaits

Positivt for Stugudal

Når det endelig kan arrangeres et stevne vil det få ringvirkninger på lokalsamfunnet. Det er mange som må ha overnattingsplass, mat og muligens drivstoff. I tillegg så må hestene ha stallplass i perioden de skal være på Stugudal, og samarbeidet med Patrusli Gård har kommet godt med der.

- Vi setter jo Stugudal på kartet, og kanskje også litt på hodet, sier An-Magritt og ler.

An-Magritt skal også selv delta på stevnet med sine hester. Foto: Privat/Mountain Gaits

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...