Annonse
Nea Radio

Ordførerne reagerer

Foto: Ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, ordfører i Meråker, Kari Anita Furunes og ordfører i Tydal, Ole Bjarne Østby.

- Jeg vil si at at dette er uryddig, spesielt fra en part, og det er i alle fall ikke tillitsskapende, sier ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse
Annonse

Ordførerne i Selbu, Tydal og Meråker reagerer sterkt på det som skjedde i Stjørdal kommunestyre.

 

- Jeg kjenner meg ikke igjen i det som ordføreren i Stjørdal sa fra talerstolen, sier ordfører i Meråker, Kari Anita Furunes.

Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes (SP).

Flere argumenter ble brukt av posisjonen i Stjørdal kommunestyre for å gå for intensjonsavtalen med Frosta, og dermed kaste avtalen med Selbu, Tydal og Meråker. Blant annet ble det påpekt at Frosta tidlig i prosessen tok kontakt med Stjørdal for å se på en løsning og at Selbu, Tydal og Meråker ikke ønsket å delta i denne prosessen da. Dette tilbakeviser alle tre ordførere sterkt.

- Jeg vil si at at dette er uryddig, spesielt fra én part, og det er i alle fall ikke tillitsskapende, sier ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad.

 

Opposisjonen i Stjørdal, med Stjørdal Arbeiderparti i spissen argumenterte flere ganger for at man skulle ta opp igjen intensjonsavtalen med Selbu, Tydal og Meråker. Når kommunestyret skulle stemme ble det derimot ganske klart at det ble som det ofte blir, posisjon mot opposisjon og intensjonsavtalen med Frosta ble valgt.

 

- Vi hadde jo en intensjonsavtale som alle fire parter var enige om den 20. april, sier en skuffet ordfører i Tydal, Ole Bjarne Østby.

Etter avstemmingen forlot de tre ordførerne kommunestyresalen. De tre var alle skuffet over slik det hele endte, og Kari Anita Furunes reagerte sterkt på at de ble pekt ut som årsak til hvordan alt endte.

Nøkkelord