Annonse
Nea Radio

Tydal:

Går fra 17 til 13

Det blir færre representanter i Tydal kommunestyre ved neste kommunestyrevalg. Foto: Stian Elverum/Nea Radio

På kommunestyremøtet torsdag 15 desember ble det vedtatt at antallet kommunestyrets medlemmer skal reduseres fra 17 til 13 medlemmer fra og med neste valg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.12.2022 kl 13:05

Annonse

Kommunen sparer 40.000 kroner på dette tiltaket. Det er også utredet konsekvenser ved å redusere antallet og i sakspapirene er det klart at ved det samme antallet politiske parti også ved neste valg er det forsvarlig med 13 representanter i kommunestyret, istedet for 17.

- Men vi oppfordrer nå alle som sitter på sykehjemmet, på kjøkkenbordet hjemme eller deg som driver bedrift i Tydal om å melde deg som interessert i å stille til valg, vi trenger deg, sa Emilie Græsli (AP) fra talerstolen.

Senterpartiets Even Østbyhaug deler det Græsli sier og han håper også det kommer til flere valglister. - Skulle det skje, kan vi jo også øke antallet representanter igjen, sa Østbyhaug.

Det er i dag to parti i kommunestyret, Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Førstnevnte ville gått fra 12 til 9 og sistnevnte fra 5 til 4 representanter med dagens valgresultat.

Saken ble enstemmig vedtatt.

Nøkkelord