Nea Radio

Offisiell åpning av Selbustien

Den nye gangbrua over til Årsøya fra Sentralbanen som er en del av Selbustien. Foto: Ola Bjerken

I går var det offisiell åpning av Selbustien på Årsøya.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 10.09.2020 kl 20:19

Det var mange frammøtte da det var offisiell åpning av Selbustien på Årsøya tirsdag kveld. Det ble holdt taler og gitt utmerkelser til de som har lagt ned mye tid og energi i dette prosjektet, som har resultert i en 8-km lang stitrasé. I tillegg hadde Tove Stageberg åpnet kafeen for anledningen, slik at de frammøtte fikk varme seg på en kaffekopp og mulighet til å kjøpe ferske vafler.

Trekløver

Ordfører Ole Morten Balstad var tydelig på at Selbustien er et positivt løft for bygda.

– Selbustien er det eneste tiltaket kommunen har gjennomført som ingen har påpekt feil med, sa Ole Morten Balstad under åpningstalen.

Så takket han alle som har bidratt og spesielt LHL.

Videre trakk ordføreren Ole Morten Balstad fram trekløveret Ola Morten Eidem, Roar Uglem og Svend Eggen som skal ha mye av æren for Selbustien i sin helhet, fortgangen i prosjektet og ikke minst alle fasilitetene rundt stien.

Ola Morten Eidem har fungert som prosjektleder, Roar Uglem i Selbu Vekst har tatt hånd om forskjellige avtaler i forbindelse med prosjektet og Svend Eggen som er vaktmester på Årsøya, har fungert som en altmuligmann i dette prosjektet.

Saken fortsetter under bildet

Ordfører Ole Morten Balstad takker alle de involverte i åpningstalen. Foto: Ola Bjerken

Mange fasiliteter

Selbustien har mange fasiliteter rundt seg i følge Ola Morten Eidem som har vært prosjektleder for dette.

– Langs stien vil man finne frisbeegolfbane, som forøvrig har blitt kåret til Norges tøffeste bane på nettsiden frisbeegolf.no Sandbane for håndball er også å finne langs den nye stitraseen, samt volleyballbane, sier Ola Morten Eidem.

Det skal også bygges bmx sykkelbane og nok en sandbane for håndball.

Selbyggene var skeptiske når de først fikk høre om dette prosjektet, men det stilnet ganske så fort når gangbrua kom på plass.

– Selbyggene er nå en gang skapt slik at de liker å spå ting som kan gå dårlig, men etter at gangbrua kom på plass så var alle begeistret, forteller Ola Morten Eidem

Det skulle egentlig være en ordførertur i forbindelse med åpningen, men på grunn av koronasituasjonen så var det ikke rette tidspunktet å ta den på. Knut Erling Flataker fra Trondheimsregionens friluftsråd var til stede under åpningen og utfordret Ole Morten Balstad på å invitere til ordførertur langs Selbustien neste år.

Hør intervjuet med prosjektleder Ola Morten Eidem her:

Ola Morten Eidem ved Selbustien. I bakgrunnen kan man skimte en frisbeegolf kurv.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...