ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
Nea Radio

Nergard releasekonsert

Et mer eller mindre fullsatt Bell Amfi fikk søndag kveld oppleve en unik konsert når Nergard hadde release av sin nye plate "A bit closer to heaven".

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Et mer eller mindre fullsatt Bell Amfi fikk søndag kveld oppleve en unik konsert når Nergard hadde release av sin nye plate "A Bit Closer to Heaven". Andreas Nergård har nå fått et mer satt band rundt seg, men hadde i går også med seg gjestemusikanter som satte sine spor på opptreden. Igjen var det en blanding av originale Nergard-stykker samt et lite knippe "gamle slagere" fra andre artister.

Nergard består pr idag av:

Roar Nygård: Vokal

Stig Nergård: Gitar

Henrik Karlsvik: Gitar

Stig Erlend Underhaug Nermoen: Bass

Andreas Nergård: Trommer, piano

Trude Bekkavik: Backingvokal

Nina Brovoll: Backingvokal

I tillegg hadde de med seg følgende gjesteartister:

Sunniva Unsgård: Vokal

Thomas Løseth: Vokal

Martin Aas: Bass

Bell Amfi var ikke utsolgt, men nesten alle sitteplassene var tatt så det ble en fin atmosfære for de frammøtte. Det ble en skikkelig flott intimkonsert, slik undertegnede foretrekker releasekonserter, hvor artistene kom nærme på publikum. Musikantene var avslappede og så ut til å være komfortable på scenen. Ingen av dem kan beskrives som uerfarne musikere, og dette vistes godt for oss som var der.

Nergard stilte som tidligere med både egenkomponert musikk, både fra ny og tidligere plater, samt cover fra band som U2. Roar Nygård viste virkelig fram sine vokalistegenskaper både innenfor metallsjangeren og andre låter. Hans egenskaper til å ikke bare nå høye toner, men også holde dem, er både teknisk vanskelig og noe det er behov for innen denne sjangeren. Hans duett sammen med Sunniva Unsgård på låten "On Through the Storm" var helt klart konsertens høydepunkt og jeg vil tro de fleste i salen satt igjen med frysninger etter en utrolig vakker opptreden. På grunn av høyt tempo og mye øving den siste tiden ble det utfordringer med stemmen for Roar mot slutten av konserten. Dette reddet han seg derimot bra inn fra og fullførte uten nevneverdige problemer.

Thomas Løseth sto for flere coverlåter, blant annet en faktastisk tolkning av låten "With or Without You" av U2. En meget dyktig vokalist som gjorde seg godt på scenen, spesielt i de roligere sangene han sang.

Sunniva Unsgård fra Skatval gjorde en flott opptreden på scenen. Høydepunktet her var som tidligere nevnt duetten med Roar Nygård på "On Through the Storm", som etterlot en tåre i øyekroken for de av oss som er av natur lett påvirket. Sunniva skal til sommeren spille Lucie på midnattsoperaen på Steinvikholem, og etter søndagens konsert burde det friste flere å ta turen for å se henne i denne utfordrende rollen.

Trude Bekkavik, som var backingvokal under konserten, hadde også fått oppdrag i å fremføre "Hell on Earth". Dette gjorde hun plettfritt, og fremførte med sjela utenpå kjolen. En sterk framføring.

Artistene forøvrig var var meget trygge på scenen. Vi kan trekke fram Stig Nergårds flotte gitar og Martin Aas (15) som tross sin unge alder viste fram at han ikke hadde noen utfordringer med å nå nivået.

Alt i alt ble det en flott konsert i Bell Amfi. Hvis man skal plukke fram noe negativt så må det være litt utfordringer med lyd og feedback, men det var ikke noe som ødela opplevelsen for de frammøtte. Nergard blir meget spennende å følge med på framover, og jeg vil tro at det ligger potensial for en internasjonal karriere innenfor sjangeren, på et eller annet nivå. Denne type melodisk metall er noe Finland historisk sett er mye bedre på enn oss her i Norge, men Nergard har absolutt muligheten til å rokke ved dette.

Setlist Nergard:

The Bandstand

Let It Come

Fall From Grace

When All I Want Is You

Help Me Through The Night

I Will Find You

With Or Without You

I Don´t Trust Myself

A Bit Closer To Heaven

Hell On Earth

An Everlasting Dreamscape

On Through The Storm

A Question Of God

Nøkkelord

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.