Nea Radio

Nå sparkes Barokkfest i gang i Trondheim

I dag, tirsdag, går startsskuddet for årets Barokkfest. Festivaldirektør Martin Wåhlberg er stolt over de mange store stjernene som kommer til Trondheim denne uken.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I dag, tirsdag, går startsskuddet for årets Barokkfest. Festivaldirektør Martin Wåhlberg er stolt over de mange store stjernene som kommer til Trondheim denne uken. 

 

Barokkfest har bitt ett av årets absolutte høydepunkt, for de stadig flere som setter pris på klassisk musikk av høy kvalitet.

- Det er nesten vanskelig å skulle velge artister å framheve, ettersom vi kan by på store, internasjonale navn så og si hver eneste dag, sier Martin Wåhlberg, mens kveldens store åpningskonsert nærmer seg med stormskritt.

- Jeg vil likevel gjerne nevne vår spektakulære oppsetning av Monteverdis Orfeo i Vår Frue kirke. Det er Britiske Fagiolini, med en besetning på hele 30 musikere og sangere, som skal fremføre verket som regnes for å være verdens første opera. Her kan jeg love en fantastisk opplevelse, sier Wåhlberg.

 

Musicus

I tillegg til internasjonale stjerner, byr Barokkfest også på mer lokale storheter.

- Vi er veldig glade for å kunne presentere Musicus,  som har utspring i Røros. Det er John Ole Morken og Olav Luksengård Mjelva som er drivkreftene bak ensemblet og de har noe helt spesielt å by på. Skomakeren som var tilknyttet gruvene var tydeligvis også den offisielle musikeren og han skrev ned musikken som ble spilt til fest i Bergstaden på 1700-tallet, forteller Wåhlberg.

- Musicus skal framføre denne musikken som forøvrig er et godt eksempel på at klassisk musikk blandet seg med folkemusikk. Utrykket blir både røft og fengende, lover Wåhlberg.

Søsterfestival

I tillegg til Barokkfest går også søsterfestivalen Spor i samme tidsrom.

- For tre år siden utvidet vi festivaluken til også å omfatte en litteraturfestival. På samme måte som Barokkfest fokuserer på historisk musikk, fokuserer Spor på historisk litteratur. I mange tilfeller komplementer arrangementene hverandre, som for eksempel ved foredrag i forkant av konserter. Vi er også veldig stolte av å ha fått Kjartan Fløgstad og Fredrik Wandrup til åpningskonserten, hvor de skal snakke om litteraturens magi. I tillegg blir konserten en storslagen Bach-mønstring med den fremragende organisten og cembalisten Jean-Luc Ho i spissen.

Stor vekst

Det er fem år siden Barokkfest ble arrangert for første gang og festivalen hatt en enorm vekst.

- Vi har aldri forhåndssolgt så mange billetter som vi har i år og vi regnes faktisk nå for å være Norges største festival for Barokkmusikk. Det neste målet må helt klart være å bli en av verdens aller beste festivaler i sjangeren, mener Martin Wåhlberg.

På bildet: Leder for Barokkfest, Martin Wåhlberg.

Hør hele intervjuet her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...