ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Femdagersuke i Selbu:

– Mange er skuffet

Skuffet: Gunn Anita Viken er en av mange som ble skuffet under kommunestyret i Selbu i går og tilstår at hun hadde et håp om at de folkevalgte skulle høre på dem mange frammøte foran rådhuset. Foto: Anne Gundersen

Det gikk ikke slik mange av foreldrene ønsket, da kommunestyret vedtok at de minste barna skal få femdagers skoleuke fra neste høst.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Politikerne som ankom rådhuset i Selbu før kommunestyremøtet i går kveld, ble møtt med plakater og tilrop. Likevel; da stemmene ble telt opp, var det klart at det blir femdagersuke på elevene i småskolen fra neste år.

Gunn Anita Viken er skuffet.

– Jeg er skuffet over at de folkevalgte ikke hører på oss foreldre og ikke minst er jeg skuffet over at de trekker i tvil hvor mange vi faktisk er.

Protesterte: En del av de som protesterte utenfor rådhuset i forbindelse med behandlingen av forslaget om femdagersuke, tok skilt og bannere med seg inn i kommunestyresalen. Foto: Anne Gundersen

Hardt debattklima

Det var mange politikere som nevnte det de beskriver som et hardt debattklima i Selbu og at det kan være vanskelig for dem som har mer upopulære meninger å ytre disse.

– Jeg har ikke fått med meg alt som skjer på sosiale medier, sier Viken.

– Og når det gjelder den Facebook-gruppa vi har, så var den i utgangspunktet ment for folk som ikke ønsker femdagersuke. Derfor har jo de som er uenige i dette ingen ting der å gjøre. Når vi åpnet den, så var det for å gi politikerne mulighet til å se hvilke meninger folk har.

Velger å kutten ned

En del av debatten omkring hvor mange dager elevene skal ha skole, handlet om likestillingsaspektet. Enkelte mente å vite at det i de aller fleste tilfeller er mor som er hjemme med barna og at dette kan gå utover mors mulighet til å ha en fulltids jobb.

Gunn Anita Viken forteller at i deres familie, er det hun som har gått ned i stillingsprosent.

– Men hos oss er det slik at jeg tjener mest. Jeg hadde et sterkt ønske om å være mer hjemme med guten, og da ble det sånn. Men for oss hadde det helt klart lønnet seg økonomisk om mannen min hadde valgt å være hjemme.

SFO-spørsmålet

Det er bare rundt 10 prosent av familiene i Selbu som velger å benytte seg av SFO-tilbudet.

Det ble også hevdet at enkelte nå kvier seg for å bruke skolefritidsordningen fordi barna som går der blir mobbet av de som ikke gjør det.

– Jeg har stor forståelse for at enkelte ikke har mulighet til å ta fri med ungene. Vi har selv brukt SFO i enkelte tilfeller. Men kommunen kunne ha gjort en innsats for å gjøre tilbudet bedre, da hadde mye løst seg, avslutter Gunn Anita Viken.

Hør intervjuet med Gunn Anita Viken i avspilleren under:

Nøkkelord

ANNONSE