ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Millionunderskudd for Tydalsfestivalen:

Sier opp leieavtalen med kommunen

Foto: Tydalsfestivalen.

Det økonomiske resultatet for årets Tydalsfestival er nesten klart og det går mot millionunderskudd. Som konsekvens av dette sier de blant annet opp leieavtalen med kommunen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 21.09.2022 kl 09:46

ANNONSE
Annonse

– Resultatet etter årets festival er nå nesten klart, og det går mot millionunderskudd. Økonomisk er det to skritt tilbake, og det iverksettes nå flere grep for å sikre festivalen fremover, sier de i en pressemelding.

Takket være tidligere oppsparte midler har de betalt alle regninger, men tre år uten og med sviktende inntekter tærer hardt på egenkapitalen sier de videre.

– Salget av dagbilletter var over forventet på årets festival, men betydelig færre helgebilletter enn forventet resulterte i inntektssvikt, utgiftssiden var som budsjettert, opplyser de i pressemeldingen.

Sier opp leieavtalen med kommunen

Ett av grepene er at leieavtalen mellom Kulturstiftelsen Sylan & Sånn og Tydal kommune på Stugguvollmoen er sagt opp.

– Tilstedeværelsen her vil for neste år bare bli litt før, under og litt etter festivalen. Beklagelig, men helt nødvendig etter tre utfordrende år, sier de.

Stiftelsens arbeid med å videreutvikle Tydalsfestivalen og Stugguvollmoen til en enda mer bærekraftig festivalarena tar dermed en foreløpig pause.

Arbeidet og investeringer som allerede er gjennomført etter 2019 vil likevel bidra til å forenkle gjennomføring av fremtidige arrangement understreker de i pressemeldingen.

– Området er betydelig oppgradert, ikke minst gjelder det el-forsyningen. Den gamle Storsylen scene er nå forvandlet fra å være et lagerbygg til å bli ei lun og spennende kulturstue, stort sett ved bruk av gjenbruksmaterialer, legger de til.

Ser fremover

Til tross dårlig økonomisk resultat ser de frem mot neste års festival.

– Vi bygger videre på alt det gode vi fått tilbake fra publikum og gleder oss stort til Tydalsfestivalen 2023 fra 14. – 16. juli, sier de videre.

Mye av programmet neste sommer er allerede på plass.

– Da håper vi å ha værgudene med oss og at besøket minst er tilbake på 2019-nivå . Flere artister slippes utover høsten, og billetter ligger allerede tilgjengelig på Hoopla.no, avslutter de pressemeldingen.

Nøkkelord

ANNONSE