Kort og godt fra Selbu, Tydal og Røros

Foto: Trønder-TV

I disse dager sendes et ferskt matprogram fra vår region på Trønder-TV.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

For tredje år på rad, tar Lars Erik Vesterdal og Robert Mære bobilen fatt, på jakt etter nye matopplevelser. I 2016 reiste de lange «Den Gyldne Omvei» på Inderøy. I 2017 gikk turen gjennom de indre deler av Namdalen. Denne gang har de i hovedsak reist langs fylkesvei 705, med en liten «forlengelse» fram til Røros. Parallelt med kokkeaktiviteten, reiser reporter Jens Einar Aune rundt, på jakt etter innhold til reportasjer i programmene.

Turen starter på Hell, med første stopp i Selbu (Selbusjøen Hotell). Her produseres de første fire programmene. På menyen står henholdsvis Selbu Blå, røye, gjeddekaker og elg (menyene er svært forenklet i dette notatet). Innledningsvis, slår Robert av en prat med direktøren på Selbusjøen Hotell, Arild Øyen. Jens Einar leverer reportasjer fra Lykkemat (program 2), Selbu Byggtre (program 3) og Norsk Radio- og Fjernsynsmuseum (program 4).

Så går turen videre til Tydal, hvor kokkene snart klargjør sitt mobile kjøkken i en lavvo ved Væktarstua. Her produseres nye, fire program. På menyen har fenalår, tørket elg, ørret og Rype. Innledningsvis, slår Robert av en prat med varaordfører Børge Hanssen. Jens Einar leverer reportasjer fra Tydalskjøtt (program 5), Brekka Bygdetun (program 6), 705 Senteret (program 7) og Væktarstua (program 8).

Så blir det en vakker tur over fjellet, til Brekken, og etter hvert Røros. Her produseres de siste fire programmene i denne serien. På menyen finner man ingredienser som lammesadel, reinsdyrfilet, hvitmuggost og blåbær med hveteølssabayon. Innledningsvis, slår Robert av en prat med Tove Martens (Destinasjon Røros). Jens Einar leverer reportasjer fra Rørosmat (program 9), Stensaas Reinsdyrslakteri (program 10), Galåvolden Gård (program 11) og Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk (program 12).

Sendetider
Premierer:
Program 1: Uke 46, 2018 (vises hver andre time gjennom hele uken)
Program 2: Uke 47, 2018
Program 3: Uke 48, 2018
Program 4: Uke 1, 2019
Program 5: Uke 2, 2019
Program 6: Uke 3, 2019
Program 7: Uke 4, 2019
Program 8: Uke 5, 2019
Program 9: Uke 6, 2019
Program 10: Uke 7, 2019
Program 11: Uke 8, 2019
Program 12: Uke 9, 2019

Reprise (med forbehold om endringer i sendeskjema):

Program 1: Uke 22, 2019 (vises hver andre time gjennom hele uken)
Program 2: Uke 23, 2019
Program 3: Uke 24, 2019
Program 4: Uke 25, 2019
Program 5: Uke 26, 2019
Program 6: Uke 27, 2019
Program 7: Uke 28, 2019
Program 8: Uke 29, 2019
Program 9: Uke 30, 2019
Program 10: Uke 31, 2019
Program 11: Uke 32, 2019
Program 12: Uke 33, 2019

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Best på gradert sykefravær

Best på gradert sykefravær

Målrettet samarbeid mellom NAV, arbeidsgivere og leger har ført Trøndelag på toppen i bruken av gradert sykemelding.

Lastebil i grøfta på fv 30

Lastebil i grøfta på fv 30

Kjørte av veien på Nesvollen

Stafett for livet

Stafett for livet

Kreftforeningen planlegger familiearrangementet ”Stafett for livet” på Midsandtangen, sommer 2019. Nå søker de etter frivillige.

Dette mister du lappen for

Dette mister du lappen for

Bilfører mistet førerkortet onsdag morgen for å ha kjørt med nediset frontrute.

EU-millioner til trønderske kommuner

EU-millioner til trønderske kommuner

Inderøy, Røyrvik, Selbu og Trondheim er fire av 34 norske kommuner som nå får til sammen 510.000 euro fra EU i den første tildelingen av WiFi4EU-midler.

Nytt miljøfyrtårn i Selbu

Nytt miljøfyrtårn i Selbu

Selbusjøen Hotell & Gjestegård fikk tirsdag det synlige beviset for at de nå har blitt sertifisert som Miljøfyrtårn.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...