Nea Radio

Her legges det framtidsplaner for Selbu

Planstrategisamling i Selbu. Foto: Ola Bjerken

Sist uke var flere aktører fra næringslivet i Selbu samlet til to dagers planstrategisamling.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 19.10.2020 kl 17:47

Det var Selbu Vekst som sto for samlingen. Sammen med aktører fra næringslivet og rådgivere fra Engasjert Byrå, så de på framtidsplanene for Selbu.

– Målet med den samlingen er å finne ut hva som skal prege utviklingensbilde i Selbu de neste tre til fem årene. Hva skal vi jobbe med for å få Selbu til å bli en attraktiv boplass, arbeidsplass, hva som tiltrekker næringsliv og besøkende de neste årene, sier Monica Sundal i Selbu Vekst.

Definerte mål

Under de to dagene samlingen ble holdt, så var det et bredt spekter av representanter for næringslivet i Selbu på plass. Selbu sparebank var representert med personer fra styret, samt banksjefen. Flere i kommuneadministrasjon var til stedet, deriblant kommunedirektør, ordfører og politikkere. Representanter fra næringsforeninga i Værnesregionen var også til stede.

– Vi ønsket å invitere bredt med tanke på at det med utvikling er veldig viktig å forankre. Skal vi få noe gjennomført, så er det viktig at vi går i samme retning. Sørge for at vi har de samme målene, som er klar og definert. Når vi har en bred enighet, er det enklere oppnå målene, understreker Sundal og legger til. Målet med samlingen er å oppnå konkrete arbeidsoppgaver, som blir viktig for Selbu framover.

For fire-fem år siden ble det gjennomført en liknende prosess hvor flere fra næringslivet i Selbu var til stede på en planstrategisamling. Også den gang var Engasjert Byrå hyret inn.

– Vi var så heldige og fikk lov til å være med på planleggingsprosessen for fire-fem år siden. Det er en viktig brikke det å kunne se at det som ble planlagt den gang, har blitt gjennomført i etterkant. Sånn er det ikke i alle kommunene. Vi jobber med flere kommuner, som sliter mer med å få gjennomført de vedtatte planene enn det Selbu gjør, sier Kolbjørn Nordvik, rådgiver i Engasjert Byrå.

Saken fortsetter under bilde.

Her er de samlet ved oversiktskartet over tidligere suksesshistorier fra Selbu.
Til venstre: Kolbjørn Nordvik fra Engasjert Byrå. Roar Uglem og Monica Sundal fra Selbu Vekst. Foto: Ola Bjerken

Tydligere på kommunikasjon

Kommunikasjon var et viktig tema under samlingen.

– Vi må bli tydeligere på kommunikasjon. En ting er å kommunisere innad i Selbu, men vi har en stor turistnæring i kommunen. I tillegg ønsker vi at flere flytter hit, så det handler om å bli tydeligere på hva vi I Selbu kan tilby innflyttere og turister, sier Belinda Renå Reitan styremedlem i Selbu Vekst.

Positiv utvikling

– Jeg er født og oppvokst i Selbu. Har familie her og hjerte for Selbu. Det er artig å se den gode utviklingen. Håpet er jo at Selbu kan skape like stort engasjement og vekst i framtiden, sier Belinda Renå Reitan.

– Utgangspunktet her er jo at det skjer veldig mye positivt i Selbu i dag. Det er en optimisme i forhold til etablering, bosetting, hyttenæringen og besøk. Så det vi må se videre på, er hva vi kan jobbe med for å forsterke å forbedre det som skjer i Selbu akkurat nå. Det er investorer til stede på samlingen som er i ferd med å etablere seg i Selbu. Det å få tak i den kunnskapen de har. I forhold til etablering, så bruker vi den i gruppearbeid og samspill hvor vi får opp nye ideer og tanker for hva vi kan jobbe strategisk videre med de neste årene, sier AP-politikker Kjell Tore Aftret.

Det skjer mye positivt i Selbu.
Belinda Renå Reitan og Kjell Tore Aftret Foto: Ola Bjerken

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...