ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Helsehuset i Tydal:

- Helt vanlig å hente ekstern hjelp

Ordfører Jens Arne Kvello: - Vi har kanskje noen som kunne tatt det internt men det er så mye å gjøre at det har villet gått på bekostning av noe annet. Derfor har vi valgt å få inn eksperthjelp til dette prosjektet. Foto: Arkiv.

Tydal kommune har en stillingsutlysning hvor de søker etter en prosjektleder for det nye helse og administrasjonshuset. Ordfører Jens Arne Kvello sier at de ikke hadde kapasitet til å gjøre jobben selv.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Vi har kanskje noen som kunne tatt det internt men det er så mye å gjøre at det har villet gått på bekostning av noe annet. Derfor har vi valgt å få inn eksperthjelp til dette prosjektet, sier Kvello til Nea Radio.

Han sier at det er helt vanlig at kommuner leier inn ekstern hjelp til slike prosjekt. Administrasjonen i kommunen har blant annet vært i kontakt med Leka kommune og andre som har gjort det på denne måten.

- Vi har jo hatt en bred gjennomgang på forhånd der vi også har leid inn hjelp til å finne behovet. Kommuneadministrasjonen har undersøkt mye og det er veldig mange kommuner i Trøndelag blant annet Leka som har gjort det vi tenker å gjøre, sier han.

Tydal kommune har planer om å utvikle det de kaller “et levende og moderne helse- og administrasjonsbygg.” De har verken bestemt hvordan huset skal se ut, nøyaktig hva det skal romme eller hvor mye det vil koste. Kvello sier at de har satt av 100 millioner i økonomiplanen de neste årene som et utgangspunkt for hvor de ser for seg å bruke på huset.

Kompetansen

I stillingsannonsen så fremhever ikke kommunen den formelle kompetansen som viktig. De ønsker et arbeidsjern med bred realkompetanse som gjerne har jobbet med lignende prosjekt tidligere.

- Gjerne en som har holdt på med noe lignende byggeprosjekt og som kan se hvordan det her skal rigges og settes opp. Det er jo et viktig element med alternative valg også siden vi ikke vet om huset også skal inneholde kommuneadministrasjonen ennå, sier Kvello.

Stillingsannonsen sier at prosjektlederstillingen er et engasjement på to år. Kvello sier at de trenger ressursen for å komme seg videre i prosessen.

- Jeg mener vi gjør rett i å hente inn ekstern hjelp nå hvis ikke blir vi bare stående å stampe. Vi har gjort en god del jobb både i kommuneadministrasjonen og fra det firmaet vi leide inn til å hjelpe oss så langt. Nå trenger vi en prosjektleder som kan hjelpe oss videre, sier han.

Hør intervjuet her:

Nøkkelord

ANNONSE