Nea Radio

Selbu:

Gikk motstrøms og bygde nytt fjøs

Det nye fjøset i Flora Foto: Privat

Der hvor det ene fjøset etter det andre har sluttet med sin virksomhet i Flora, bestemte Lisbeth og Espen Sørflakne seg for å bygge et nytt fjøs.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 14.10.2020 kl 13:17

– Vi slo på stortromma og laget oss en dyr hobby, sier Lisbeth og humrer.

Det hele starte med at de kjøpte seg noen dyr, som gikk bak det gamle fjøset som etter hvert måtte rives.

– Vi kjøpte oss noe drektige kviger, deretter ga vi oss selv 3 år på å finne ut om dette var noe for oss. Etter at de hadde gått utendørs i to vintre, innså vi hvor tungvint dette var. Da ble planen om et nytt fjøs mer seriøs.

– Hvem har bistått i denne byggeprosessen?

– Hovedentreprenøren har vært Steinar Myhre AS. I tillegg har lokale entreprenører jobbet her. Så har det vært en god del egeninnsats med familie, naboer og venner, forteller Lisbeth.

Kjente kanskje på et savn

Både Lisbeth og Espen Sørflakne er begge vokst opp på gård og det er barndomsgården til Lisbeth som nå settes i drift igjen.

– Jeg har vokst opp med kyr. Hos Espen hadde de ikke kyr på gården, men han har jobbet som avløser og har 10 års fartstid DeLaval som omreisende servicemekaniker på gårder, så vi har på en måte fått det inn med barndommen. Vi har kjent på det etter at vi flyttet hit til Flora at vi ville ha noe form for drift på gården. Husene rundt har sakte forfalt, så vi synes det nå er stas at det er i drift igjen, forteller Lisbeth.

– Dere har bodd i Flora i mange år og mens dere har bodd her så har dere sette den ene gårdsbruket etter den andre lagt ned driften. Det har ikke virket skremmende på dere?

– Jo det kan man si, men samtidig er det jo en tid for alt. Man må respektere at de andre velger legge ned, det kan være flere grunner til det. Vi har hatt lyst til å prøve noe og vi tenkte, det er nå eller aldri. Den som intet våger intet vinner, konstaterer Lisbeth.

Saken fortsetter under bildet.

Lisbeth Sørflakne skuffer mat til kyrne som trives godt i det nye fjøset Foto: Ola Bjerken

Farvel til gammelt uttrykk?

– Dette føyer seg inn i rekken av det som skjer i Flora for tiden. Det etableres restaurant og hotellvirksomhet i det gamle skolebygget. Så har dere startet gårdsdrift i et helt nytt fjøs. Er det kanskje på tide å skrinlegge uttrykket ''D e hulinar i Flor'n''?

– Det har jeg aldri hatt trua på, humrer Lisbeth, før hun blir litt mer alvorlig. Det foregår en del ting i Flora, det er ikke tomme hus i bygda pr i dag. Det er ofte noe form for aktivitet, mye spennende som skjer, så det er jeg takknemlig for avslutter Lisbeth Sørflakne.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...