Nea Radio

Nea Radio

Frisk luft igjen ved renseanlegget i Mebonden

Etter flere år med kloakklukt har lufta endelig blitt ren for naboene til Mebonden renseanlegg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Etter flere år med kloakklukt har lufta endelig blitt ren for naboene til Mebonden renseanlegg.

 

Johnny Bjørkli forklarer prosessen.

I flere år har naboer rundt renseanlegget i Mebonden i Selbu klaget over kloakklukt som kommer og går. Med Camp Eggen som nærmeste nabo, og Selbusjøen Hotell & Gjestegård rett ved siden av, så er det både beboere og turistnæring som har fått kjenne på, ja rett og slett skitlukt fra renseanlegget.

 

Teoretisk sett skal det ikke komme lukt fra anlegget forteller Tjenesteleder for Plan, kommunalteknikk, Miljø og Landbruk, Ove Mogård. Dessverre er det ikke slik at teori og praksis alltid stemmer, noe nabo Svend Eggen kan fortelle. Etter påske stå endelig et nytt ventilasjonsanlegg klart og tirsdag ble det vist fram til naboer og skuelystne. Svend Eggen er nærmeste nabo, og som han sier selv så er det en enorm forskjell.

 

 

Plastbitene som bakteriene fester seg på. Det er disse bakteriene som spiser opp næringsstoffene i kloakken.

Ingenting er gjort med selve prosessen, sier Ove Mogård. Det er derimot installert et splitter nytt ventilasjonssystem, som kjører all luft fra renseanlegget igjennom UV-lys og et aktivt kullfilter. Dermed er lufta som kommer ut av anlegget tilnærmet uten lukt, noe naboene kan bekrefte. Rundt en million har jobben kostet, men Mogård forteller det er godt å slippe å plage naboer.

 

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...