Annonse
Nea Radio

Åsmund Sjøberg:

– Flere presset ut av lokalpolitikken i Selbu

Åsmund Sjøberg fra Selbu SV mener at flere har blitt presset ut av lokalpolitikken er å ha vært uenig med ordfører Ole Morten Balstad og ledelsen i Selbu AP. Foto: Andreas Reitan.

Åsmund Sjøberg fra Selbu SV sier at det har vokst frem en ukultur i Selbu der folk som er uenige med ordfører Ole Morten Balstad og ledelsen i Arbeiderpartiet blir presset ut av politikken.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 18.03.2022 kl 12:22

Annonse
Annonse

– Ordfører Ole Morten Balstad sin manglende evne til å håndtere kritikk gjør den opplevde demokratiske takhøyden i Selbu betydelig mindre. Det medfører at lokalpolitikken og fellesskapet mister viktige stemmer som ikke orker å stå i den stormen vanlige politiske ytringer kan medføre i Selbu. Det er synd og et lokaldemokratisk problem, sier Sjøberg til Nea Radio.

Sjøberg sier at det koster å mene noe annet enn hva ordfører og Ap-ledelsen i Selbu mener. Man må være forberedt på både ubehageligheter og politiske konsekvenser dersom man velger å gå offentlig ut med slike ytringer sier han.

Presset ut

Han sier at flere lokalpolitikere har blitt presset ut av lokalpolitikken etter å ha vært uenig med Balstad, blant annet Sissel Pettersen Uthus fra Arbeiderpartiet og Trond Kåre Langseth fra Høyre.

– Det var også Langseth sin kritikk av ett av utbyggingsprosjektene til ambisiøse Granby AS som ble oppfattet som så problematisk at han ble presset ut av lokalpolitikken. Langseth kunne fint stått på sin rett og blitt sittende i kommunestyret som uavhengig, men fikk klare beskjeder om hvilke ubehageligheter dette ville kunne medføre for han. Et ufint politisk spill for å bli kvitt en lokalpolitiker som tør å stå for sine meninger – selv om de ikke alltid er like populære blant samarbeidspartnerne, sier Sjøberg videre.

Venter på respons

Sjøberg sier at han fortsatt på responsen ordføreren fikk i fra KS da han klagde sin nød over at det finnes lokalpolitikere i hjemkommunen som tør å fremme tydelig og berettiget kritikk.

– Jeg vil anta KS sine folk fremdeles flirer av den bortskjemte ordføreren som med rent flertall ikke tåler andre røster. Men fortvil ikke ordfører; det blir stadig færre i Selbu som faktisk våger å komme med kritikk av deg og dine meninger. Der har du lyktes godt, avslutter Sjøberg.

Ordføreren svarer

Ordfører Ole Morten Balstad har blitt forelagt leserinnlegget fra Sjøberg og svarer slik.

– Innlegget er av en art og har et innhold som gjør at ordføreren høflig avslår tilbudet om tilsvar, sier ordfører Balstad i en sms til Nea Radio.

Hør intervuet med Sjøberg av Knut Inge Seem her:

Nøkkelord