Nea Radio

Lokalt næringsliv og Selbu videregående skole

Et velfungerende samarbeid

En god sammensetting kan Jo Kjetil Valli si om denne gjengen. Her er det representanter fra Selbu Ballklubb, Kyllo Maskin, Røset, samt lærere og elever fra Selbu videregående skole Foto: Ola Bjerken

Det er det som skal til når det nå skal settes opp et nytt lagerbygg ved Selbu sentralbane.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Se videointervju med Jo Kjetil Valli, nederst i saken.

Mange aktører fra det lokale næringslivet i Selbu er i sving når det nå skal bygges nytt lagerbygg ved Selbu sentralbane. Først har Kjeldstad Trelast tegnet det nye bygget, senere vil de levere precut av reisverk og takstoler. Kyllo Maskin jobber nå med grunnarbeidet, før Røset tar over.

– Da skal vi fundamentere, før vi støper en betongvegg opp mot fyllingen her. Så kommer det trearbeidet senere, sier Ove Røset, daglig leder ved Røset AS.

Velfungerende samarbeid med Selbu Videregående Skole

Tillegg til mange aktører fra næringslivet, så stiller Selbu videregående skole med stor arbeidskraft. Elever som studerer vg1 bygg- og anleggsteknikk, skal bistå i byggingen to dager i uka.

– Det er et kjekt prosjekt. I tillegg er det lærerikt for oss elever, det å få se hvordan et bygg settes opp fra start til slutt, sier Jørgen som er elev ved Selbu vgs.

– Føler det er mye mer lærerikt, det å få være ute å jobbe, sier Oddne som også er elev ved Selbu Vgs.

Hør intervjuet med elevene Jørgen og Oddne her:

Til venstre: Jørgen og Oddne

Lærerne ved skolen er ikke i tvil om at dette er en flott mulighet for elevene til å gjøre seg kjent med arbeidslivet.

– Dette er jo midt i blinken for denne gjengen, det er i alt 17 elever som skal jobbe på dette prosjektet, sier lærer ved Selbu vgs. Steinar Eidem.

– Det er jo helt optimalt for oss, for vi får jo være med fra første spadetaket med gravemaskin og vi blir med helt til tak og vegger er tett på bygger, fortsetter Steinar Eidem.

– Vi skal kjøre inn litt teori innimellom, men nå får de være med på å stikke ut et bygg, grave og studere grunnen, alle disse oppgavene er i henhold til læringen innen bygg- og anleggsteknikk, sier Ingar André Weiseth, som er lærer ved Selbu vgs.

Hør intervju med lærerne Steinar Eidem og Ingar André Weiseth her:

Lokale ressurser

Jo Kjetil Valli er godt fornøyd med at lokalt næringsliv bistår i prosjektet. Samtidig er han glad for at dette kunne bli et samarbeidprosjekt med Selbu videregående skole, for det er jo tross alt der framtidig arbeidskraft befinner seg.

– Det er kanskje det som er det litt unike her. Vi har fått til et godt samarbeid mellom Selbu Ballklubb som er tiltakshaver, Selbu videregående skole, lokalt næringsliv og kommunen som grunneier, så dette er jo en veldig bra sammensetting, understreker Jo Kjetil Valli, styreleder i Selbu Ballklubb

Se videointervjuet med Jo Kjetil Valli her:

Jo Kjetil Valli, styreleder Selbu Ballklubb forteller om det nye lagerbygget og om samarbeidet med det lokale næringslivet og Selbu videregående skole

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...