Nea Radio

Et rungende nei til utbygging

Ingebrigt Garberg har bodd ved og brukt elva hele livet og presenterte sitt synspunkt og begrunnet sitt nei til utbygging. Foto: Stian Elverum/Nea Radio

Nei-siden til utbygging av vannkraft i Garbergelva var sterkt representert på møtet Naturvernforbundet inviterte til.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.08.2019 kl 09:46

Et rungende nei og et par "vet ikke" til utbygging av vannkraftverk i Garbergelva i Selbu var stemningen etter møtet som ble arrangert av Naturvernforbundet i Trøndelag torsdag kveld.

Det er departementet som nå skal behandle to saker om utbygging i Selbus eneste uberørte elv. Statkraft og Opplysningsvesenets fond ønsker å bygge ut øverst i elva og Selbu Energiverk ønsker å bygge ut lengre ned.

Selbu kommune har enstemmig gått inn for å støtte søknaden til førstnevnte, det skjedde tilbake i 2011. Nå skal kommunestyrets representanter si sin mening om Kjelstadfossen.

Mange og tildels sterke følelser og meninger kom fram på møtet. Ingebrigt Garberg er mangeårig bruker av elva, og er en av dem som sier blankt nei til utbygging. Hør reportasjen med han og lokalpolitikerne Marit Grøtte fra Arbeiderpartiet, Gro Mari Hanem og Arnstein Trøite fra SV, Ole Morten Balstad ordfører fra Arbeiderpartiet og toppkandidat fra Selbu Venstre, Arve Høiby samt møteleder Magne Vågsland fra Naturvernforbundet i Trøndelag lenger ned.

Om knappe to uker er det innkalt til et ekstraordinært kommunestyremøte hvor lokalpolitikerne skal si sin mening om det bør bygges ut eller ikke. Møtet blir overført direkte på Nea Radio mellom 18 og 20 tirsdag 27. august og i sin helhet på nearadio.no og fjelltv.no.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...