Nea Radio

Selbu:

Bondelaget oppfordrer medlemmer til ryddeaksjon

Leder i bondelaget, Lars Langseth, håper mange bidrar til å rydde opp landbruksavfall. Foto: Maiken Gjærevold Woldseth

Selbu Bondelag sender nå ut oppfordring til sine medlemmer, men også andre som kan ha etterlatt seg avfall i naturen, om at det bør ryddes opp før våronna starter for alvor.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Leder i bondelaget, Lars Langseth, sier at bøndene egentlig er veldig flinke til å rydde opp etter seg.

- Tall fra Grønt Punkt Norge sier at 90 prosent av landbruksplasten som brukes i Norge leveres til gjenvinning. Sammenlignet med en vanlig husholdning som ligger på rundt 30 prosent så er det veldig bra, sier Langseth.

Han påpeker likevel at de siste ti prosentene for bøndenes del utgjør ganske mange kilo plast som vises godt i landskapet, og håper mange vil bidra til å samle inn så mye som mulig av avfallet som blir liggende igjen.

Ønsker å bygge tillit til kunder

At livet som bonde kan være travelt er det ingen tvil om, og nå står de fleste foran en av de mest hektiske periodene i året. Likevel håper Langseth at mange prioriterer å rydde litt før den travleste tiden er ordentlig i gang. Om noen ikke skulle rekke det så er det uansett ikke for sent å ta det en annen tid på året, mener han.

- Om man kjenner at det blir for mye å gjøre på vårparten så kan man tenke at det er mulig å ta et tak når høsten kommer. Det handler om å prioritere og tilrettelegge sånn at man får gjort det, sier Langseth.

Langseth er tydelig på at det er kundene de har i dalføret og ellers som gjør at de kan drive som bønder. Som takk ønsker bondelaget å ta tak når det gjelder avfallsrydding.

- Vi ønsker å vise at vi klarer å rydde etter oss og vedlikeholde kulturlandskapet rundt oss, sier han.

Flere gode returordninger

Det finnes flere måter å få levert fra seg søppel, Felleskjøpet og Isak D. Westgaard AS har egne ordninger for landbruksavfall.

Børstad Transport tilbyr å sette ut sine gamle containere på 35 kubikkmeter på gårder eller andre egnede plasser hvor bøndene kan hive plasten gjennom året. Børstad kommer så å henter plasten igjen når containeren er fulle, eller etter et bestemt tidsintervall. Det kan spare mange bønder for mye tid og kjøring for å levere plast på Stjørdal.

- De rullerer nå ut sine gamle containere og tilbyr å sette ut disse gratis, det eneste forbeholdet de har er at det er de som kommer å henter plasten. Har du mye plast anbefaler jeg å ta kontakt med Børstad, sier Langseth.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...