Nea Radio

Nea Radio

Rørosmeieriet nominert

EMBLA-JURY: Den norske Embla-juryen består av Anya Seeberg Liaaen (gründer av matmagasinet NORD), Lars Petter Bartnes (leder av Norges Bondelag) og kokk Even Ramsvik. I tillegg er Bondelagskokk Halvar Ellingsen i juryen.

Sju norske kandidater er klare til Nordisk matkamp og til finalen i den nordiske matprisen Embla. Rørosmeieriet og Heidi Bjerkan er blant de nominerte.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

1. juni kåres vinneren av den nordiske matprisen Embla.

Det er de nordiske bondeorganisasjonene samlet under NBC (Nordiske Bondeorganisasjoners Centralråd) som står bak prisen som støttes økonomisk av Nordisk Ministerråd. De som innstilles til Embla skal representere det ypperste innen nordisk matkultur og mat-identitet. Prisen deles ut annet hvert år, og det kåres en vinner i sju ulike kategorier.

Den norske juryen, ledet av mesterkokk Even Ramsvik, har gått gjennom over 100 nominasjoner for å finne de som skal representere Norge i den nordiske finalen på Island.

- Vi har fått inn mange nye og spennende kandidater, flere som jeg ikke kjente til. Det viser at det er mulig å etablere virksomheter og å livnære seg på noe basert på både norsk mat og mattradisjoner, sier Ramsvik.

De norske kandidatene 2019

Årets Mathåndverker: Indre Oslo Matforedling, IOM (Oslo/Akershus)
Årets Råvareprodusent: Rodrick Sloan (Nordland)
Årets Matgründer: Rørosmeieriet (Trøndelag)
Årets Mat til barn og unge: Norsk smaksskule (Oppland og hele landet)
Årets Matformidler: Heidi Bjerkan og Jon Fredrik Skauge (Trøndelag)
Årets Matdestinasjon: Arktisk mat (Nordland)
Årets Mat til mange: Matvalget (Akershus og hele landet)

Ny norsk vinner?

For to år siden gikk Norge helt til topps med Geitmyra matkultursenter for barn i kategorien «Mat til barn og unge.» Lars Petter Bartnes, jurymedlem og leder i Norges Bondelag, er spent på om vi når helt opp i år også.

- Jeg gleder meg og er stolt over å representere så mange dyktige nominerte. De viser bredden og mangfoldet i alt det som skjer innen norsk matproduksjon, formidling og utvikling, sier Bartnes.

Den norske juryen består i tillegg av bondelagskokk Halvar Ellingsen (tidligere kokkelandslaget) og Anya Seeberg Liaaen (gründer av matmagasinet NORD).

Finale 1 .juni

De nominerte fra Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene og Ålandsøyene vil være med i finalen i Reykjavik. Der vil en nordisk jury kåre en vinner i hver kategori.

De sju nominerte fra hvert enkelt nordisk land kan du lese mer om på www.emblafoodaward.com.

EMBLA: Rørosmeieriet er nominert til nordisk matpris. Bilde: Meieribestyrer Trond V Lund . Foto: Rørosmeieriet

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Ingen rypejakt

Ingen rypejakt

- Det er ikke forsvarlig å åpne for jakt på lirype, fjellrype og skogsfugl i Roltdalen og Nålbogen statsallmenning i høst, mener Selbu fjellstyre.

Ny satsing på Nygar'n

Ny satsing på Nygar'n

- Sats på ungdom, det er der motet er, sier gardbruker Jo Kjetil Stokke på Nygar'n i Innbygda.

Selbu fiber-pilot

Selbu fiber-pilot

Selbu kan bli pilot-kommune for fiberutbygging i Trøndelag.

Ulykke på fv30

Ulykke på fv30

En bil har kjørt inn i en bergvegg, fører er ute av bilen.

Feiret Trestakk

Feiret Trestakk

Onsdag markerte Equinor på Tangen i Stjørdal produksjonsstart på Trestakk-feltet.

Rød-grønt i Tydal

Rød-grønt i Tydal

Etter kommunevalgdebatten i Tydal kan vi i det minste slå fast at det blir rød-grønt flertall i det nye kommunestyret (!).

Siste med #MatVis flere

Vegetarkurs på Røros

Vegetarkurs på Røros

Mange vil lære mer om vegetarmat når norsk-indiske Niru Kumra inviterer til kurs på Røros torsdag kveld. Nå vil hun gjøre indisk mat like kjent som pizza, pasta og taco i Norge.

Selbu Blå til himmels

Selbu Blå til himmels

Etterspørselen etter Selbu Blå gikk i taket etter skamros i TV2s Matkontrollen og på Matkanalen.

Kulinariske godbiter i Bergmannsgata

Kulinariske godbiter i Bergmannsgata

Kafe Lysstråle satser på indisk mat.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...