Annonse
Nea Radio

Vurderer å avlyse Femundløpet på grunn av snømangel

FOLKELIV I GATA: Femundløpert kan bli avlyst. Foto: Berit Kleven

Kun 25 av løypetraseens 600 km har tilstrekkelig snø i dag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse
Annonse

Femundløpet er i rute med tanke på å avvikle løpet, men mangler foreløpig snø. Kun 25 av 600 kilometer løype har tilstrekkelig med snø i dag.

- Det er kun på få strekninger av traseen som det per i dag er forsvarlig å kjøre, Femunden ble islagt denne uka, men det er så lite snø i traseen at vi i samråd med sportslig utvalg mener at det ikke er forsvarlig å avvikle løpet slik status er per dags dato, uttaler løype- og beredskapsansvarlig, Jon Anders Kokkvoll.

- Vi følger værprognosene tett. Det er meldt kaldt vær, så vi er ikke bekymra for vann, bekker og sjøer, men håper at det kommer et godt snøfall etter kuldeperioden. Vi er evige optimister, men med hensyn til alle involverte parter med alt fra kjørere, frivillige og samarbeidspartnere, blir det viktig å sette en dato for endelig avgjørelse for hvor vidt løpet kan avvikles som planlagt.

Hvis løpet ikke kan gå med start 5. februar, ser Femundløpet og sportslig utvalg på muligheten for å avvikle løpet på et senere tidspunkt.

- Helt konkret jobber med uke 13 eller 14 som alternativ. Styret kommer til å ta en endelig avgjørelse den 28. januar, avslutter Kokkvoll.

Hør intervju med Jon Anders Kokkvoll her:

 

Fire klasser

 

F 600 - Tolvspannsklasse som kjører 600 km. F600 skal innom alle de 8 sjekkpunktene. Her får hundene hvile, stell og blir undersøkt av veterinær.

F 400 - Åttespannsklasse som kjører 400 km.  F400 skal innom 5 sjekkpunkter.

F Junior - Seksspannsklasse på 200 km med 2 sjekkpunkter for juniorer.

F-DUO ny klasse i 2016

Femundløpet utvider med en ny klasse for å møte tilveksten av hundekjørere som ønsker å kjøre langdistanse. Femund DUO blir en turklasse, uten rangering, med to deltakere per spann.