Nea Radio

Vil flytte legekontoret i Holtålen til Røros

Foto: Per Magne Moan

Olav Halvor Megård (PP) mener det faglige miljøet blir for dårlig ved å opprettholde legekontoret som i dag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 19.05.2020 kl 19:05

Det var under tirsdagens formannskapsbehandling av regnskapet for 2019 at Pensjonistpartiets Olav Halvor Megård tok til orde for å flytte legekontoret i Ålen til Røros. Han mener dette bør komme inn i prosessen rundt utredning av nytt legesenter på Røros.

– Jeg mener hele Fjellregionen trenger et sterkt faglig legekontor og det synes jeg naturlig hører hjemme på Røros. Det forutsetter også at Os kommune er med på den tanken, sier han.

Soloutspill

Megård, som under formannskapsmøtet tirsdag kunngjorde at han selv har fastlege på Røros, sier dette er en personlig overbevisning fra hans side og at dette ikke er Pensjonistpartiet syn.

– Et lite legekontor vil alltid være sårbart, sier han og sikter til kontoret i Ålen som nylig har ansatt to unge leger.

En fastlege er også ansatt ved kontoret i tillegg til en turnuskandidat.

Hør intervju med Olav Halvor Megård her:

Ikke støtte fra ordføreren

Ordfører i Holtålen, Arve Hitterdal, sier han ikke støtter Megård i dette spørsmålet. Han mener derimot legekontoret i Ålen fremstår sterkere og bedre rustet enn på lenge:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...