Nea Radio

Høring:

– Viktig for Rørosbanens fremtid

Røros Høyre kaster seg inn i debatten rundt fremtidig linjevalg og plassering av ny jernbanestasjon på Hamar.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Plasseringa av fremtidens jernbanestasjon og linjevalget gjennom Hamar, vil få konsekvenser for Rørosbanen.

Ole Jørgen Kjellmark fra Røros høyre sier at det er snakk om to ulike alternativer, der det ene vil slå svært positivt ut med tanke på Rørosbanens fremtid.

Artikkelen fortsetter lenger ned på siden

I en høringsuttalelse fra Røros Høyre heter det at valg av linjeføring og framtidig stasjonsplassering for jernbane gjennom Hamar har store konsekvenser og gir nye muligheter for trafikk på Rørosbanen.

For å kunne tilby et mer attraktivt og tidsbesparende togtilbud mellom Trøndelag, Røros og Østerdalen, åpnes muligheten for et betydelig framskritt dersom de valg som nå skal gjøres i Hamar gir mulighet for at persontog på Rørosbanen kan bli gjennomgående og knyttes direkte til Intercitytilbudet mot hovedstaden. Det er intensjonen for endringene som nå planlegges og er på høring. Dette fordrer at alternativ Øst C med stasjon ved Vikingskipet velges.

Jernbane som transportåre for gods fra Trøndelag og Nord-Norge er under utvikling og vil være et middel for bedre trafikksikkerhet på veiene våre og ikke minst et miljøriktig og bærekraftig transportmiddel for gods dersom Rørosbanen blir utbygget med et klimanøytralt framdriftsmiddel, el, batteri eller hydrogen.

En bærekraftig løsning for gods mellom Trøndelag og Østlandet eller ut i Europa, vil være å benytte Rørosbanen som halvparten av et dobbeltspor mellom Støren og Hamar. Effektiv framføring av godstog fordrer dobbeltspor og kryssingsspor.

Dersom vi skal få til en slik løsning, vil alternativ Øst C være midt i blinken, slik at vi håper også de besluttende organer slutter seg til dette forslaget, heter det i høringsuttalelsen fra Røros Høyre.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...