Annonse
Nea Radio

Foredrag i Hovet:

Ungdommen i Holtålen setter mentalt helse på dagsorden

STERK AV MOTGANG: Mental trener Marius Sørlie kommer til Hovet 17. januar kl. 19.00.

Ungdomsklubben inviterer alle interesserte til et åpent foredrag om psykisk helse.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Fritidsklubben Allaken i Ålen inviterer til foredrag med mental trener Marius Sørlie i Hovet 17. januar.

Kulturkonsulent i Holtålen, Siri Hegseth, sier at bakgrunnen til at de har invitert Sørli er at man vet at ungdom sliter mer og mer psykisk, noe også UngData-undersøkelsen fra 2021 viser.

UngData er lokale barn- og ungdomsundersøkelser der skoleelever over hele landet svarer på spørsmål om hvordan de har det, og hva de driver med på fritiden. Undersøkelsene er tilpasset barn og ungdom på mellomtrinnet, ungdomstrinnet og i videregående skole.

– Man kan komme styrket ut av motgang

Hensikten med foredraget er å lære deltagerne konkrete teknikker der man kan utfordre negative tanker og løse opp tankefloker som kan oppstå i hverdagen.

Marius Sørlie har selv opplevd svært tunge stunder og deler av egne erfaringer fra da livet hans ble snudd opp ned da han havnet i fengsel etter å ha kjørt i beruset tilstand og krasjet.

Å finne veien ut av skammen krevde mental trening, og han vil under foredraget vise til konkrete teknikker for hvordan man kan komme styrket ut av motgang.

Gratis og åpent for alle

Han jobber også mye med idrettspsykologi, blant annet med Anja Hammerseng-Edin, som han er medforfatter sammen med i boken Talentets indre kamp.

Hegseth sier at foredraget er gratis og åpent for alle og understreker at det passer like godt for voksne som for ungdommer.

Hør intervju med Siri Hegseth her:

Nøkkelord