Nea Radio

Ungdata-undersøkelsen: - Ungdom flest har det bra i Røros

Rådgiver i kompetansesenter for rusfag i Midt-Norge, Erlend Thorup, presenterte undersøkelsen. Foto: Nils Kåre Nesvold

Det er en solid nedgang i bruken av alkohol blant ungdommer på ungdomstrinnet på tre år, konkluderer Ungdata-undersøkelsen i Røros.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Atskillig færre ungdommer får lov til å drikke alkohol av foreldrene sine i 2016 sammenlignet med 2013.

Det er en av konklusjonene i Ungdata-undersøkelsen som tirsdag ettermiddag  ble presentert skolene, kommunen og pressen. Undersøkelsen er gjennomført blant nærmere 400 elever på ungdomstrinnet og videregående skole.

Undersøkelsen skal gi svar på hvordan ungdommer  har det i oppvekstmiljøet, på skole, i hjemmemiljøet, på fritida og i forhold til rus.

I 2013 svarte 44 ungdommer på tiende trinn at de fikk lov av foreldrene å drikke alkohol. I årets undersøkelse, som ble gjennomført i mai i år, svarer 24 ungdommer på tiende trinn at de får lov av foreldrene å drikke alkohol.

- Ungdommer flest har det bra i Røros, var konklusjonen da rådgiver i kompetansesenter for rusfag i Midt-Norge, Erlend Thorup, presenterte undersøkelsen.

Han viste til en solid nedgang i bruken av alkohol blant ungdommer på ungdomstrinnet.

Samtidig oppgir sju prosent at de blir mobbet regelmessig, og det er fortsatt mange jenter som rapporterer om psykiske plager, sier Erlend Thorup:

Det ble gjennomført en tilsvarende undersøkelse blant ungdommer i Røros i 2013, og det har skjedd mye positivt på tre år, sier rektor ved Røros skole, Martin Løvø:

Bjørg Todalshaug er virksomhetsleder Helse i Røros kommune. Hun ønsker å trekke fram nedgangen i alkoholbruk i ungdomsskolen som det mest gledelige i Ungdata-undersøkelsen:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...