ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Trygve Slagsvold Vedum besøkte Brekken

BESØK FRA STORTINGET: FAU-leder Ellen Ingrid Sødal ved Brekken Skole var fornøyd med å få litt moralsk støtte i kampen om å få beholde skolen i bygda, fra Senterpartiets leder, Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Per Magne Moan

Kunne ikke love annet enn moralsk støtte i kampen for å beholde skolen i bygda.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.10.2020 kl 07:09

Senterpartiets leder, Trygve Slagsvold Vedum, er for tiden på Rørosbesøk og torsdag ettermiddag var han i Brekken for å treffe foreldre, lærere og andre som kjemper for at skolen i bygda ikke skal bli lagt ned.

Kommunedirektøren i Røros, Kjersti Forbord Jensås, vil legge ned skolene i både Brekken og Røros - noe som har skapt et glødende lokalt engasjement.

Men selv om Slagsvold Vedum er leder for det som på enkelte målinger er landets nest største parti, så kunne han ikke love annet en moralsk støtte, da han traff bygdefolket torsdag.

Han er imponert over engasjementet i bygda og sier det er viktig for Brekken å beholde skolen også i fremtida.

– Man skal ha skole i nærmiljøet for å kunne ha et trygt sted for ungene og for å kunne bygge lokalsamfunnet, sier han og mener det er alt for lang reise om 5 - 6-åringer skal bruke flere timer på buss hver dag, til og fra skole.

Skulle derimot Senterpartiet havne i regjering så stiller situasjonen seg annerledes, i følge partilederen.

– Jeg kan ikke gå inn og overstyre Røros kommune, men jeg kan love at om Senterpartiet får makten nasjonalt, så skal kommuner som Røros få mer penger, for jeg mener at det er viktig å ha skoler, sykehjem og grunnleggende tjenester nær der folk bor, sier han.

Hør intervju med Slagsvold Vedum her:

FAU-leder i Brekken, Ellen Ingrid Sødal, synes det var viktig at partilederen tok turen innom bygda, selv om han ikke kunne gi videre lovnader om direkte hjelp i kampen for å beholde skolen.

Hun sier det er en nedtrykt stemning i Brekken for tiden.

– Vi kan ikke skjule at det skapes en type nedstemthet. Vi bor her og jobber her og det har enorme konsekvenser, sier hun om trusselen som hviler over skolen.

Selv om hun har registrert at ingen lokalpolitikere har gått ut og direkte støttet kommunedirektørens innstilling, så er hun usikker på hvordan saken til slutt ender når kommunestyret skal ha den til behandling.

Hør intervju med FAU-lederen her:

ANNONSE