Nea Radio

Trøndersk matfestival:

Matopplevelser i verdensklasse nær deg

Årets matfestival blir snudd fra å være et stort arrangement i Trondheim, til mange små over hele Trøndelag. Målet er at folk kan få festivalfølelsen sammen med venner og familie i mindre skala. Foto: Will Lee Wright

I år må Trøndersk Matfestival gjøre noe annet enn å samle 225 000 mennesker i Trondheim sentrum. I år som i fjor har festivalen fått en ny vri. Nå kommer festivalen til deg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg, arrangeres 5.-7. august og har som mål å skape inspirasjon og guts i det som for mange har vært ei litt tung tid. Nå kan du glede deg til over 300 aktiviteter denne helga i 34 av 38 kommuner i Trøndelag sitt fantastiske matfat.

Matopplevelser i verdensklasse

Trøndelag byr på matopplevelser i verdensklasse. Fra småskala produsenter til større aktører og nå skal alle få vise frem noe av det de har å by på. Trøndersk Matfestival som før pandemien samlet over 225 000 mennesker i Trondheim sentrum spres nå utover hele fylket til store og små steder, for å feire matglede sammen.

Fra spekemat til foodtruck

- På Røros vil det blant annet bli arrangert spekepølsekurs på Stensaasen Reinsdyrslakteri, åpen gård på Galåvolden Gård, salgsboder på Malmplassen og en stor foodtruck vil besøke Rema 1000 under festivalen. Dette er bare noe av det man kan oppleve, sier Marit Evanger som er prosjektleder på Røros.

Salgsarena for lokalmatprodusenter

Trøndersk Matfestival har siden starten vokst til en festival i europeisk format, og i den tradisjonelle formen er festivalen landets beste salgsarena for lokalmatprodusenter. Festivalen ble arrangert for første gang for 16 år siden, og i år blir Trøndersk Matfestival kanskje regionens største dugnad for lokal mat og drikke.

Oi! Trøndersk Mat og Drikke
Bak Matriket Midt står Oi! Trøndersk Mat og Drikke, som også arrangerer Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen.

Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS skal videreutvikle Trøndelag som landets mest spennende matregion slik at det gir mersmak og merverdi lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Oi! skal bidra til økt verdiskaping innenfor matsektoren med utgangspunkt i råvarer og kultur fra den trønderske regionen. Rekruttering, utvikling, nettverksbygging og profilering er sentrale stikkord som beskriver vår hverdag.

Klikk for mer...

Klikk for mindre...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...