Nea Radio

Ludvig var førstemann

Ludvig Kvant fra Berlin var førstemann til å lade bilen sin ved ladestasjonen i Ålen. Foto: Per Magne Moan

Cellisten fra Berlinerfilharmonien fikk "full tank" da landets kraftigste ladestasjon åpnet i Ålen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.08.2019 kl 16:57

Nå er det slutt på ladeangst for elbileiere i øvre deler av Gauldalen. Fredag ble ladestasjonen i Ålen offisielt åpnet.

Prosjektet er et samarbeid mellom NVE, Ren Røros, Holtålen kommune og Coop Oppdal og ladestasjonen er landets kraftigste på hele 150 Kilowatt.

Artikkelen fortsetter under bildet

MARKEDSLEDENDE: Ren Røros har, i samarbeid med Grønn Kontakt, satt opp Midt-Norges kraftigste hurtigladestasjon med 150 Kv ytelse for elbiler i Ålen sentrum, mellom Ålentorget og Coop Ålen. Med en ekstra lang ledning tilpasset alle biler, er stasjonen i tillegg den første av sitt slag i hele Norge og den eneste mellom Røros og Støren. Foto: Per Magne Moan

Ludvig Kvant fra Berlin fikk melding via sin Iphone-app om at ladestasjonen skulle åpne fredag. Han er på ferie i Norge med sin Hundai elbil og skulle fra Trondheim til Røros og da passet det bra med et ladestopp i Ålen.

Han har vært i Bergstaden tidligere. Som medlem i Berlinerfilharmonien spilte han i Bergstadens Ziir 1. mai 2016.

Hør intervju med Kvant her:

Den nye ladestasjonen er plassert på parkeringsplassen mellom Samvirkelaget og Ålentorget. Administrerende direktør i Coop Oppdal, Morten Erik Stulen, mener det er riktig å bruke penger på dette og ser for seg at flere stikker innom butikken mens bilen står på lading:

Administrerende direktør i Ren Røros, Arnt Sollie, sier åpningen av ladestasjonen i Ålen er en viktig begivenhet med tanke på den satsinga Ren Røros gjør for å møte de fremtidige kravene fra elbilbransjen.

Andre som glad for hurtigladeren i Ålen og alle nye ladepunkt, er elbilbransjen. Bengt Røhmesmo er markedssjef for Audi hos Møller Bil AS i Trondheim, og hadde tatt turen oppover Gauldalen med sin E-tron SUV for å teste kapasiteten til den nye stasjonen.

Bjørn Flagestad er forretningsutvikler i Ren Røros og har jobbet mye med den nye ladestasjonen. Han sier han nå er glad for at etableringa i Ålen har tatt litt tid, slik at man nå kan presentere landets kraftigste ladestasjon.

– I stedet for en vanlig 50 kilowattslader får vi nå en superlader på 150 kilowatt, sier han:

Den nye ladestasjonen i Ålen kan ta alle typer elbiler, og det er plass til fire biler samtidig.

OFFISIELL ÅPNING: Ordfører i Holtålen, Jan Håvard Refsethås (til venstre), klippet snora - godt hjulpet av administrerende direktør i Ren Røros, Arnt Sollie. Foto: Per Magne Moan

LADEPRAT: Tyske Ludvig Kvant og Holtålenordfører Jan Håvard Refsethås i lett passiar.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...