Nea Radio

Nok er nok:

Kaller inn til folkemøte om fylkesvei 30

Fylkesvei 30like sør for Ålen sentrum. Foto: Per Magne Moan

Holtålen Arbeiderparti går i bresjen for åpent tverrpolitisk folkemøte der deltagere fra hele regionen er invitert.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.03.2020 kl 23:58

Mange har latt seg skremme og provosere over hvor dårlig stand fylkesvei 30 fra Støren til Røros er denne vinteren.

Det har vært mange ulykker de siste månedene - heldigvis uten større personskader, men mange frykter dette kun er tilfeldig.

Kunne gått langt verre

Et eksempel på at det kunne gått riktig galt, var sist fredag da en personbil med to voksne og to barn kjørte nedover Gauldalen.

Ved skarpsvingen på kommunegrensa mellom Holtålen og Midtre Gauldal hadde en utenlandsk trailer problemer og stod fast på glatta. Dette er i seg selv farlig nok, men farligere skulle det bli, for trailer på vei oppover dalen, tok sjansen og kjørte forbi sin utenlandske kollega på dette svært uoversiktlige og glatte stedet, akkurat i det familien kom gjennom svingen.

– Det var centimeter om å gjøre, sier en oppskaket småbarnsfar til Nea Radio, som registrerte firmalogoen til den møtende traileren.

Dette er bare en av mange episoder på veien denne vinteren.

Nesvoldbakken

Biler med små barn i har snurret og havnet på taket og det har vært front mot front kollisjon. Heldigvis gjør tilstanden på veien at farten er lav, slik at man unngår alvorlige personskader.

Folk har også stått i timesvis i kø på grunn av trailere som har sperret veien, for det meste i Nesvoldbakken.

Firmaet som er satt til vintervedlikeholdet, sier at veidekket i utgangspunktet er så dårlig at det ikke lar seg gjøre å få den bedre. Fylkeskommunen, som nylig tok over ansvaret for veien, sier at det trønderske veinettet har et stort etterslep på vedlikehold.

Grasrotopprør

Nå er folk lei, noe lokalpolitikerne også registrerer.

Holtålen Arbeiderparti har bestemt seg for å forsøke å gjøre noe med situasjonen og kaller nå i første omgang inn til et åpent regionalt folkemøte i Hovet onsdag 11. mars.

De har invitert Pål Sture Nilsen og Bjørn Iversen som innledere. De er medlemmer i hovedutvalg for veg i Trøndelag fylkesting. Pål Sture Nilsen er også medlem av Trafikksikkerhetsutvalget i fylkeskommunen.

Også representanter for Lastebileierforbundet vil bli invitert til møtet.

Det sier leder i Holtålen AP - Ann Elisabeth Hansvold, som selv er livende redd når hun må bil-pendle til jobben på Røros.

Hun håper folk fra hele distriktet kommer på møtet, som er tverrpolitisk og åpent for absolutt alle som er engasjert i fylkesvei 30.

Hør intervju her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...