Annonse
Nea Radio

Trevarefabrikken offisielt åpnet

Sigmund Sommer saget over lista for å markere åpningen av Trevarefabrikken. I bakgrunnen huseier Erland Sjøvold. Foto: Nils Kåre Nesvold.

89 år gamle Sigmund Sommer har arbeidet i gamle Røros Trevarefabrikk i bortimot 40 år. Torsdag kveld saget han over ei trelist for å markere den offisielle åpningen av nyrestaurerte lokaler i Ol-Kanelesaveien.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse
Annonse

89 år gamle Sigmund Sommer har arbeidet i gamle Røros Trevarefabrikk i bortimot 40 år. Torsdag kveld saget han over ei trelist for å markere den offisielle åpningen av nyrestaurerte lokaler i Ol-Kanelesaveien.

I løpet av sommeren har gamle Røros Trevarefabrikk gjennomgått en omfattende renovering og oppussing. I dag fyller bedrifter innen arkitektur, design, kunst, media, journalistikk, gründervirksomhet og næringslivsutvikling trevarefabrikken med nytt liv og aktivitet. Torsdag kveld var det offisiell åpning for inviterte gjester. Igjen er det litt glemte bygget blitt et levende lokale.

I sin tale tok huseier Erland Sjøvold gjestene gjennom husets historie.

Det var Sjøvolds bestefar, Per Sjøvold, som kjøpte eiendommen av kjøpmann Engzelius i 1935. Gården brant ned i 1942 under dramatiske omstendigheter og det var fare for storbrann i Røros sentrum.

- Som huseier har det vært et sterkt ønske å ivareta så mye som mulig av historien til bygget og også ta vare på mest mulig interiør og overflater, sa Sjøvold.

De ulike rommene har navn som også avspeiles på dørskiltene i lokalene. Blant annet holder næringshagen til i Plateboden, Nea Radio er lokalisert på Scena, Galleriet til Kunst og Kaos er lokalisert i Tørka, Møterommet til kunst og kaos har fått navnet Kapprommet, mens fløya med kantine er Maskinavdelingen,

Tidligere ansatte i Røros Trevarefabrikk, som arbeidet i lokalene  før fabrikken ble flyttet, var invitert. Blant disse var Erland Sjøvolds mor, Ane Lucie Sjøvold, som arbeidet i fabrikken i 30 år sammen med sin mann Egil Sjøvold.

Og Sigmund Sommer hadde sitt arbeidssted i disse lokalene i nærmere 40 år.  På symbolsk måte saget han vel og lenge over trelista som markerte den offisielle åpningen:

I reportasjen hørte vi til slutt Erland Sjøvold. Vi hørte også Sigmund Sommer og Ane Lucie Sjøvold.

Fredag er det åpen dag og fritt fram for alle til å besøke lokalene mellom klokka 12 og 17.

Les også:

http://nearadio.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=5734