Nea Radio

Styrelederen i Ren Røros AS:

– Svært overraskende

Per Morten Hoff Foto: Privat

Mener situasjonen der fire styremedlemmer trakk seg kan minne om styrekupp.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.03.2020 kl 01:01

Styreleder i Ren Røros AS, Per Morten Hoff, sier til Nea Radio sent onsdag kveld, at han synes det synd og uventet at fire styremedlemmer i Ren Røros AS velger å trekke seg fra sine verv.

Hoff sier han fikk et brev forrige fredag der det ble varslet omkamp på flere tidligere vedtatte saker.

I tillegg ble det rettet mistillit til styreleder og konsernsjef.

– Dette er overraskende og jeg har ikke fått noen som helst signaler på at noe slikt var i gjære, sier han.

Styrekupp

I brevet foreslås Erland Sjøvold som ny styreleder, med Henrik Grønn som nestleder. Begge disse er blant de fire som onsdag kveld trakk seg fra sine styreverv.

Hoff sier det er merkelig at dette gjøres nå, kun et par måneder før generalforsamlingen og han sier dette oppleves som et styrekupp.

Svak styreleder

På spørsmål om hvorfor han tror denne situasjonen har oppstått, sier han at det er kommet flere påstander, blant annet om at styreleder er for svak og sitter for tett på konserndirektøren.

I tillegg kritiseres vedtatte vekstambisjoner om at selskapet skal vokse og få flere føtter å stå på.

Styrelederen sier selskapet har brukt 100 millioner på Tolgautbyggingen og ytterligere 30 millioner på fiber.

– Da er det rart at noen lager oppstyr på at det er brukt 5,5 millioner på nye prosjekter. Han sikter da blant annet til oppkjøpet av Frontal Media AS.

Veien videre

Torsdagens berammede styremøte blir mest sannsynlig utsatt til over helga og Hoff mener styret fremdeles er vedtaksføre ved at varamedlemmer rykker opp og blir faste styremedlemmer frem til generalforsamlingen 12. mai.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...