Nea Radio

Ren Røros AS:

Styremedlemmene tar bladet fra munnen

May Kristin Knutsen, Erland Sjøvold, Anne Grethe Beck Andersen og Henrik Grønn. Foto: Fotomontasje

Mener Per Morten Hoff går ut med misvisende informasjon.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Torsdag kveld sender de fire som onsdag trakk seg fra sine styreverv i Ren Røros ut en pressemelding der de kommenterer styreleder Per Morten Hoff sine uttalelser om situasjonen.

Hoff sa til Nea Radio sent torsdag kveld at han oppfattet situasjonen på det nærmeste som et styrekupp.

– I etterkant av vår pressemelding i går kveld om at vi fratrer fra styret i Ren Røros, har styreleder gått ut i media med uttalelser som vi ikke kan la stå uimotsagt. Av hensyn til selskapet som forvalter av rørossamfunnets ressurser, de ansatte og eierne, ønsket vi ikke en diskusjon gjennom media. Men når styreleder går ut med misvisende informasjon, finner vi det riktig å utdype bakgrunnen for vår beslutning med noen faktaopplysninger:

I et møte fredag 24. januar ble styreleder informert om at et flertall i styret var kritisk til måten styret blir ledet på, og at vår tillit til konsernsjefen er svekket.

Styreleder ble invitert til et oppfølgingsmøte mandag 27. januar for å legge en plan på hvordan vi skulle håndtere den oppståtte situasjonen.

Denne invitasjonen takket styreleder nei til. I styremøte 12. februar ble budsjett for 2020 og vedtak om vekststrategi protokollført uten votering, til tross for at et flertall i styret argumenterte i mot.

Bakgrunnen for dette er at styret ikke har fått den dokumentasjon i forkant av møtet som vi har bedt om, og som ville gjøre det mulig for styret å ha en kvalifisert vurdering av hva vedtakene faktisk innebærer.

Fredag 28. februar sendte vi en epost til styreleder og ba om at det blir innkalt til ekstraordinært styremøte torsdag 5. mars. Vi ønsket fire saker på agendaen.

1. Ny konstituering av styret med ny styreleder

2. Ny behandling av budsjett 2020

3. Ny behandling av vekststrategi

4. Evaluering av konsernsjefen

Krav om styremøtet er framsatt ihht reglene i vedtekter og styreinstruks. Til tross for dette har styreleder unnlatt å sende ut innkalling til ekstraordinært styremøte.

Tirsdag 3. mars fikk vi en epost fra styreleder der han skriver at møtet ikke vil bli avholdt. Som følge av dette valgte vi onsdag kveld å fratre våre styreverv.

Røros 5. mars 2020

Henrik Grønn
Anne Grethe Beck Andersen
Erland Sjøvold
May Kristin Knutsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...