Annonse
Nea Radio

Nye Røros videregående skole

Storstilt åpning

OFFISIELT ÅPNET: Rektor Hilde Knutsen (til venstre) holdt sløyfa, og leder for hovedutvalg for utdanning i Trøndelag fylkeskommune, Kari Anita Furunes håndterte saksen. Foto: Per Magne Moan

Onsdag var det offisiell åpning - torsdag er det åpen dag ved skolen i Sundveien.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.01.2020 kl 09:36

Annonse

Onsdag var omtrent alt som kunne krype og gå av lærere, elever, andre ansatte samt mange andre prominente gjester samlet i den splitter nye og flotte kantina på på Røros videregående skole.

Arbeidet med skolen startet i 2014 og bygget som har plass til 250 elever, har en prislapp på 200 millioner kroner. Ved inngangen til 2020 er det 205 elever ved skolen.

– Det var politisk enighet om å satse på Røros, selv om vi har hatt noen humper under veis. Det sier Lisbeth Gederaas, som representerte eieren av skolen, Trøndelag Fylkeskommune under åpningsarrangementet.

Hun gledet seg til å få selveste rektor Hilde Knutsen med på guidet omvisning på skolen.

Fylkeskommunen og rektor
Rektor Hilde Knutsen (til venstre) og fylkeskommunens representant, Lisbeth Gederaas.

Ordførerne i Røros og i Holtålen var også tilstede på åpningen. Rørosordfører Isak Veierud Busch fortalte under sin tale at han husket godt sin egne år ved skolen - som da var i en litt annen forfatning. Kollega Arve Hitterdal fra Holtålen, har også loggført et år ved gammelskolen.

Ordførerne
Holtålenordfører Arve Hitterdal (til venstre) og rørosordfører Isak Veierud Busch.

Elevrådsformann Sigve Morken Lange er svært stolt over nyskolen. Han innrømmer at det til tider har vært en påkjenning å skulle gå på skolen samtidig som utbyggingen har pågått for fullt.

Elevrådsformannen
Sigve Morken Lange

Arrangementet onsdag startet ved at skolens egen Norske Talenter-deltager Peder Angel sang. Så var det taler fra flere av de frammøtte gjestene, før snorklippingen ble utført av leder for hovedutvalg for utdanning i Trøndelag fylkeskommune, Kari Anita Furunes.

Torsdag ettermiddag er det åpen dag ved skolen fra klokken 16, der alle som ønsker det kan både se nybygget og ikke minst elever og lærere i full gang med undervisning.

Se bilder fra åpningen her:

Røros videregåendes egen Norske-Talenter-stjerne Peder Angel, startet onsdagens arrangement med å synge. Foto: Per Magne Moan

KLIPPET SNORA: Hilde Knutsen og Kari Anita Furunes . Foto: Per Magne Moan

Lydhøre gjester Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Annonse