Nea Radio

Holtålen:

Smittetallene øker

I kø for å teste seg i Ålen Foto: Per Magne Moan

19 personer har nå fått påvist korona i Holtålen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 03.07.2021 kl 09:55

Smittetallene i Holtålen fortsetter og øke og lørdag morgen er det til sammen 19 personer som har fått påvist korona.

Assisterende kommunedirektør Aagoth Johanne Moe sier at smittesporing og testing fortsetter gjennom helga.

– Vi anbefaler på det sterkeste at innbyggerne holder seg i ro og ikke drar på unødvendige reiser ut av kommunen. Hvis alle følger dette rådet, vil smittesporingsarbeidet forenkles og man forhindrer at smitte dras ut av kommunen, sier hun.

Smitte i andre kommuner i fylket.

Sist uke ble det registrert smitte i 9 av 38 trønderske kommuner.

-Smitteoppsporingen i kommunene er nå svært krevende. Folk, både voksne, unge og barn, har mange nærkontakter. De reiser mellom kommuner og landsdeler, treffer venner og deltar i fritidsaktiviteter, forteller fagdirektør Marit Dypdal Kverkild hos statsforvalteren i Trøndelag.

Erfaringen til flere kommuner er at folk med symptomer venter flere dager før de tester seg, noe som er svært bekymringsfullt. Det er også personer som har lite symptomer, men tester positivt på test.

Statsforvalteren i Trøndelag med klar oppfordring

- Tenk over hvor mange du har kontakt med – kan du begrense det?

- Tenk godt smittevern ved reise

- Hold deg hjemme om du er syk

- Test deg

- Pandemien er dessverre ikke over ennå. Trøndelag har nå stigende smittetrend. Smitten må ned, før vi kan senke skuldrene.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...