Nea Radio

Skjertuva åpner torsdag

Snart klar: Viviann Engesvold jobber på spreng for at alt skal være klart til åpningen av Skjertuva torsdag. Foto: Marius Haugan Lillegjære

Viviann Engesvold har flyttet tilbake til hjembygda Ålen med familien. På torsdag åpner hun sin flunkende nye frisørsalong Skjertuva på gården Lidarende i Ålen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det blir campingvogna som fremover skal brukes som pauserom som blir lokasjon for dette intervjuet med Nea Radio. Inne i frisørsalongen er det fullt kjør med å få alt klart til å ta imot de første kundene. Viviann Engesvold forteller at det som nå ender med å bli selvstendig næringsdrivende startet som en boligjakt.

– Det begynte med at vi var litt på tanken på å flytte. Så er det jo litt stivere priser i byer enn det er oppover småplasser som det her. Og tanken på å få et barndomshjem til sønnen min var litt større enn å flytte X antall gang i byen. Så det var vel den som fikk oss på flyttefot – tanken på å få et hus og et barndomshjem, forteller Engesvold.

Som utdannet frisør og den betimelige utformingen av boligen, falt valget om å åpne frisørsalong seg naturlig.

– Det var jo lagt opp til to leiligheter fra før her. Så da var jo veien egentlig ganske kort til å bare tenke at da lager vi frisørsalong. Det var liksom lagt opp så fint til det, utdyper hun.

Nå blir det altså klipping av folk fremfor sau på gården Lidarende midt i sentrum av Ålen. Og det er en ung, men erfaren frisør som håndterer saks, kam og maskin.

– Jeg gikk på Røros videregående – to år på frisørlinja. Så flyttet jeg til Trondheim og begynte som lærling på en frisørsalong der – på salong Trendy. Jeg jobbet to år lærling og jobbet der i åtte år etterpå. Så jeg har jobbet der i ti år, beretter Engesvold.

Kunder fra fredag

På grunn av smittevernhensyn blir det ikke noen behandlinger på åpningsdagen torsdag.

– Åpningen blir 1. oktober 10-14. Da tar jeg ikke imot kunder til behandlinger. Det blir mer at man får komme og se, bestille seg timer og kjøpe produkter. Jeg ser for meg det blir litt trafikk på åpningsdagen, så for å overholde antall personer inne på lokalet, og smittevernsregler og slike ting, så blir det bare åpning den torsdagen. Så tar jeg på meg kunder fra fredagen 2. oktober og fremover, forklarer hun.

Og åpningstidene til Skjertuva? De er meget fleksible. I alle fall i starten.

– Ikke noen spesifikke åpningstider enda. Jeg skal se litt hva kundenes behov er og hva de ønsker før jeg setter noen faste åpningstider. Men så fort som mulig skal jeg sette faste åpningstider, jeg også, avslutter Viviann Engesvold, kvinnen bak det nyeste tilskuddet til næringslivet i Holtålen kommune.

Hør hele intervjuet med Viviann Engesvold her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...