Nea Radio

Skal ha «løkkollekt» på Plattingen

Pål-Amund Johansen-Paule og Hanne Feragen fra Miljøpartiet De Grønne Røros skal samle inn avblomstrede påskeblomster påskeaften og 2. påskedag. Foto: Marit Langseth

Miljøpartiet De Grønne Røros samler inn blomsterløker i Kjerkgata påskeaften og 2. påskedag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Vi skal ha stand på Plattingen i Røros sentrum, og der skal vi informere og samle inn avblomstrede påskeblomster, sier Hanne Feragen fra MDG Røros.

– Påskeliljer som man kjøper i potter visner gjerne etter et par dager, og så kaster man dem. Vi skal i stedet samle de inn, for løkene kan leve videre.

Partiet tar også imot løker fra tulipaner, perleblomster og andre blomster med løker. På sikt skal disse løkene gjøre Røros sentrum vakrere og hjelpe insekter på våren.

– Hvis vi får løker med røtter så kan vi sette dem ut ganske snart, og så blomstrer de kanskje allerede til sommeren. Om ikke, så går det an å tørke løkene og sette de ut på høsten, så blomstrer de til neste sommer, sier Feragen.

Prosjektet startet etter at Feragen fant noen gamle blomsterløker som var kastet i søpla. Hun plantet dem, og fikk dermed mange fine påskeliljer blomstrende i hagen sin.

– Nå har vi fått tillatelse fra kommunen til å sette de i jorda ved Nilsenhjørnet, sier hun og fortsetter:

– Dette handler om å bruke om igjen det som allerede er produsert. I tillegg er det viktig å gi humler og bier nektar de kan spise tidlig på sesongen. Påskeliljer, tulipaner og stemorsblomster for eksempel, er veldig gode planter for de blomstrer tidlig. Samtidig får kommunen en vakrere by uten å bruke penger på det.

Hør intervjuet med Hanne Feragen her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...