Nea Radio

Setter inn større fly på Rørosruta

Foto: Gudbrand Rognes

Forlenger samtidig samarbeidet med Ørland til 15. auguat.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Fra 1. juni setter flyselskapet Air Leap inn et større fly på Rørosruta. Det er en maskin av typen SAAB 2000 som da skal fly Ørland-Røros-Oslo.

Flyet, kan ta med opp til 58 passasjerer og er raskere og mer komfortabelt enn dagens SAAB 340.

Samtidig med meldingen om nytt fly, så varsler flyselskapet at rutesamarbeidet med Ørland vil fortsette fram til 15. august.

Det vil fremdeles være to daglige avganger fra Røros hele uken bortsett fra søndag, der det vil være en avgang.

Lufthavnsjef ved Røros Lufthavn, Gudbrand Rognes, sier det har vært noen stille uker ved flyplassen.

– I likhet med resten av samfunnet så har det vært en helt uvirkelig periode. Vi har hatt svært få passasjerer, sier han og mener frakt nå er i ferd med å ta seg opp.

Han er glad for at Air Leap nå setter inn en større maskin på flyvingene via Røros, men ser gjerne at Røros får igjen den gamle ruta til og fra Oslo.

– Det er departementet som har funnet grunnlag til å forlenge dette som et koronnatiltak til ut i august. Men jeg har hørt en god del stemmer i lokalsamfunnet som vil ha tilbake flyruta si, og jeg tror det er et stort håp i rørosregionen at når hotellene nå åpner igjen og det går mot sommer, så vil vi få en god del flere reisende - både i næringsliv og reiseliv, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...