ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
Nea Radio

Tredje næringskonferanse:

– Ser sammen fremover

Arrangerer næringskonferanse sammen: Fv. Monica Knutsen, Ingrid B. Svendsen, Gry Krokstad, Stine Aarvik, Per Inge Sjøvold og Hans Arvid Kosberg. Foto: Arrangører.

Det nærmer seg den tredje næringskonferansen på Røros. De urolige markedene er blant temaene som blir belyst, skriver konferansen i en pressemelding.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

– Lite viste vi om hvilke konsekvenser en pandemi kunne skape, og lite viste vi om de større endringene i markedet som vi står ovenfor nå. Dette ønsker vi å belyse under årets næringkonferanse tirsdag 15. november, forteller Ingrid Svendsen fra Rørosbanken i en pressemelding.

Etter oppstart i 2020, er nå næringskonferansen på Storstuggu på plass for tredje gang.


– Behovet for møteplasser har ikke blitt mindre, og det er andre utfordringer og mulighetsrom enn pandemi som danner grunnlag for diskusjon under årets næringskonferanse 15. november, sier Svendsen videre.

Samarbeider

Konferansen er et samarbeid mellom Rørosbanken og Rørosregionen Næringshage, og de har sammen spikret årets program.

– Fra regionens ståsted, vil Bersvend Salbu løfte frem hvilke utfordringer vi står ovenfor nå, og fylkesordfører Tor O. Sandvik bistår med et trøndersk blikk på energikrise og økte renter. Dagsaktuelle Hans-Wilhelm Steinfeld vil med sin ekspertise gi innsyn i Russlands posisjonering og krigføring i moderne tid, sier Svendsen.

Kommet for å bli

En gjenganger og til tider oppbrukt ord, men praktiske tilnærminger til bærekraft er en vesentlig del av markedsendringene fremover forteller Monica Knutsen fra Rørosregionen Næringshage.

– Vi går ikke tom for innhold innenfor dette temaet, og vi ser i enda større grad at dette vil påvirke utvikling av næringslivet i regionen. Flere krav, men også mulighetsrom, legger hun til.

Under konferansen vil Jan Håvard Solhus fra Bakken Gård gi en statusrapport fra landbruket og konserndirektør for samfunn og bærekraft i Eika, Marianne Groth, vil trekke de globale målene ned på lokalt nivå.

Ser fremover sammen

Formålet med konferansen er å skape en møteplass hvor en ser fremover kombinert med dagsaktuelle temaer.

– Verdien av å møtes og tenke sammen går aldri ut på dato. Det er ett bredt spekter i programmet, fra lokal til internasjonal tematikk. Vi ønsker oss konferansedeltakere på tvers av kommuner, sektorer, bransjer og roller. Viktig at vi har et vidt spenn, blir bedre diskusjoner i pausen og lunsjen av slikt, sier Knutsen videre.

Nøkkelord

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.