Nea Radio

Nea Radio

Kjører to ganger jorda rundt hver eneste uke med tom buss

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Hvert år kjører AtB i Midt-Norge 4,9 millioner km med tombuss uten å ta opp passasjerer.  Dette tilsvarer 122 ganger rundt jorda ved Ekvator hvert år - eller mer enn to runder hver eneste uke året rundt.

Mange av lokalrutene er rammet av tomkjøring, blant annet flere skoleruter. Et eksempel er skolebussen til Hessdalen, som på ettermiddager kjører elever og andre passasjerer til Hessdalen, men når bussen snur og kjører tilbake, så får ingen sitte på. På tilsvarende rute om morgen er det motsatt.

Også enkelte av langrutene har fått store endringer siden AtB tok over transportoppdraget.

En av rutene mange sliter med å forstå logikken i, er ettermiddagsruta fra Røros til Trondheim.  Denne starter fra Røros klokken 1700 fem dager i uka, men stanser ikke for å plukke opp passasjerer før den kommer til Støren. Derfra kan passasjerene sitte på til Melhus. Der må alle gå av og ta toget den siste biten inn til Trondheim, mens bussen fortsetter til byen uten passasjerer.

Vel framme i Trondheim, snur bussen og tar opp passasjerer hele vegen opp til Røros igjen.

Du må altså ordne deg skyss fra Røros til Støren på egenhånd, sitte på bussen fra Støren til Melhus og ta toget den siste biten inn til byen, om du ønsker å benytte offentlig kommunikasjon til trønderhovedstaden fra Røros på hverdagsettermiddagene.  Og det finnes heller ingen overgangsbillett fra buss til tog.

Sjåfører Nea Radio har snakket med finner det ofte svært ubehagelig å måtte kjøre forbi ventende passasjerer.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...