Nea Radio

Saniteten feiret 110 år med stil

STYRET: Fra venstre Gerd Jensås, Elin Grønli, Bjørg Ingrid Grønli og Aud Almås var fornøyd med jubileumsfeiringen. Foto: Marit Manfredsdotter. Foto: Marit Manfredsdotter

Ålen Sanitetsforening feiret fredag kveld 110-årsjubileum med konsert i Ålen kirke og jubileumsmiddag i Hovet. Hør vår reportasje og se alle bildene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Ålen Sanitetsforening feiret fredag kveld 110-årsjubileum med en flott konsert i Ålen kirke og en stilfull jubileumsmiddag i Hovet.

- Det ble en fantastisk kveld, oppsummerer leder i sanitetsforeninga, Bjørg Ingrid Grønli.

På kirkekonserten stilte bygdas sang- og musikkrefter opp og bidrog til en variert konsert. Her var både elever fra kulturskolen, Godt Vaksin, Helges, Ålen Spellmannslag og visegruppa Røst for å nevne noen.

Jubileet fortsatte med jubileumsmiddag i Messa for 100 gjester. Anders J. Reitan framførte først sin egen prolog til jubilanten. Det var flere allsanger, og på menyen sto sodd.

Styret i Ålen Sanitetsforening har utnevnt tre æresmedlemmer, og leder Bjørg Ingrid Grønli sto for utdelingen til Kirsten Brattås, Helga Aspås og Knut A. Flagestad. Det ble også gjort stas på tidligere æresmedlem Gerd Jensås som har vært med i styret i saniteten i 40 år. Kirsten Brattås, Gunda Åsheim og Magnhild Bakås fikk blomster for lang og tro tjeneste.

Fylkesleder Målfrid Todal fra NKS Sør-Trøndelag tok for seg deler av historien til sanitetskvinnene, og la vekt på at det er viktig framover å tenke nytt og være modig.

- Tre viktige satsingsområder er vold mot kvinner, skjønnhetstyranni og integrering av innvandrerkvinner, sa Todal.

Politikerkritikk

Ordfører Jan Håvard Refsethås hilste og overrakte en sjekk på tusen kroner til sanitetsforeninga, mens Rolf Engan underholdt forsamlingen med gode historier fra sanitetens arbeid.  Også nyutnevnt æresmedlem Knut A. Flagestad holdt en underholdende tale og var kritisk til at politikerne har stengt terapibassenget som Ålen Sanitetsforening har brukt en million kroner på.

Reidun Roland fra Røros Sanitetsforening og Liv Sunde Moan fra Haltdalen Sanitetsforening hilste fra sine lokallag.

Per Olav Almås ledet arrangementet i kirka og jubileumsmiddagen på en fin måte krydret med gode historier.

Hør intervju med leder i Ålen Sanitetsforening Bjørg Ingrid Grønli, Gerd Jensås og smakebiter fra kirkekonserten: (Flere bilder under reportasjen)

 

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...