Nea Radio

Oppdatert info om Gauldalsløypa

GAULDALSLØYPA: Fra åpninga av traséen 1. januar. Foto: Per Magne Moan

Ennå usikkert når løypa blir stengt og hvor omfattende stengingen blir.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.04.2019 kl 20:07

Holtålen kommune la tirsdag ut følgende informasjon på sine nettsider:

Det har siden vi kunngjorde at løypa ville bli stengt på grunn av flytting av rein, kommet en del ytringer om saken. Holtålen kommune har så langt kun varslet at løypa blir stengt i samsvar med forskriften for rekreasjonsløypa.

Det er ennå usikkerhet når og i hvilket omfang løypa blir stengt. Holtålen kommune får varsel fra reindrifta når flytting vil skje og da blir løypa stengt fra neste dag av. Så langt har vi kun fått varsel om at det blir flytting uten at dato eksakt er angitt.

Ordfører har mandag hatt samtaler med representanter fra reindrifta. Det er flere faktorer som påvirker flyttingen og vi skal prøve å beskrive noen av disse og hvordan de vil påvirke stenging/åpning av løypa. Flyttingen vil foregå i 2 puljer.

Første pulje er planlagt å komme inn i vårt område rundt palmehelga, kanskje litt før. Dyrene vil beite seg nordover og vi må påregne noen dager før de har krysset løypa og er ute av området. Det vil være mulig å åpne løypa i det tidsrommet som er mellom puljene.

Før pulje 2 starter skal en flokk tilhørende et annet distrikt også flytte fra samme området. Pulje 2 planlegges å komme like etter påske, men kan også komme før da de er avhengig av andre reinbeitedistrikters flytting.

Slik vi ser det, så er det en logistikk som skal være på plass for at flokkene ikke skal blandes underveis. Videre er også føret en avgjørende faktor. Løypa vil da måtte stenge dagen før de kommer inn i området. I beste fall kan det bli noen dager med åpen løype i påsken.

Holtålen kommune vil måtte stenge løypa på kort varsel, det vil si fra påfølgende dag, og samtidig kunne eventuelt åpne løypa på like kort varsel. For de av dere som er aktuelle brukere av løypa må vi råde dere til å følge med på vår hjemmeside, Facebookside og på Holtålen Snøscooterklubb sin hjemmeside og Facebookside.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...