Nea Radio

Rørosskolen er snart klar for oppstart igjen

– Skal bli godt å komme tilbake i mer normalt gjenge, sier virksomhetsleder og rektor Ingvild Prøsch-Moen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 18.04.2020 kl 01:39

Neste mandag, 27. april, er datoen som er satt for at skolene i Norge så smått skal starte opp igjen etter å ha vært stengt siden midten av mars på grunn av koronapandemien.

Det er skolefritidsordningen (SFO) og småtrinnet (1.–4. trinn) skal skal åpnes først.

Virksomhetsleder og rektor ved Røros Skole, Ingvild Prøsch-Moen, sier hun venter på mer konkrete føringer i regjeringens handlingsveileder som kom fredag.

Her står det mer konkret hva som kreves og bør gjøres for at oppstarten skal gjøres så sikker som mulig.

– Det er kommuneoverlegen som skal styre denne prosessen der alle ansatte skal få opplæring i smittevern og hva som bør gjøres for at det både skal være trygt å gå på jobb og komme som elev, sier hun.

Prøsch-Moen sier det skal bli godt å få mye i normalt gjenge igjen.

Også de ansatte ved Rørosskolen har måttet finne andre måter å drive undervisning på de siste ukene og rektoren er imponert over hvordan de ansatte har kastet seg rundt og lagt om taktikken rundt dette.

– Heldigvis fikk alle elevene utdelt chromebook sist høst og var litt kjent med det som verktøy allerede. Men også elevene har lært mye i denne perioden om å samhandle digitalt, sier Prøsch-Moen og innrømmer at det er tatt sjumilsteg med tanke på fjernundervisning.

Det viktigste nå, er i følge rektoren å forsikre ansatte, elever og foresatte om at det er trygt å komme tilbake til skolen den 27. april.

Hør intervju her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...