Nea Radio

Nea Radio

Rørosmeieriet i finalen i Det Norske Måltid

Økologisk Cottage Cheese fra Rørosmeieriet er finalist til Det Norske Måltid. Rørosmeieriets cottage cheese konkurrerer mot tjukkmjølksis med solbær fra Galåvolden Gård og ferskosten Nyr fra Grøndalen Gård. Vinneren blir offentliggjort under den store matgallaen og finalen i Stavanger 6. januar 2017.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

FINALIST: Vinneren kåres i Stavanger til helga. Foto: Geir Foden.

Økologisk Cottage Cheese fra Rørosmeieriet er finalist til Det Norske Måltid. Rørosmeieriets cottage cheese konkurrerer mot tjukkmjølksis med solbær fra Galåvolden Gård og ferskosten Nyr fra Grøndalen Gård. Vinneren blir offentliggjort under den store matgallaen og finalen i Stavanger 6. januar 2017.

Økologisk Cottage Cheese fra Rørosmeieriet er en myk, smakfull ferskost. Osten langtidssyrnes og lages uten andre konserveringsmidler enn havsalt. Den er laget på økologisk lavpasteurisert og ikke-homogenisert skummetmjølk og fløte, osteløpe, mjølkesyrekultur og havsalt. - Det er stor stas for oss at vår Cottage Cheese mottar en slik anerkjennelse som denne finaleplassen er, sier meieribestyrer Trond V. Lund og forteller om et besøk som gjorde inntrykk. Rørosmeieriet fikk en gang besøk av en tysk matjournalist som reise verden rundt på jakt etter de beste produktene. -Da hun smakte på vår Cottage Cheesen, sa hun at dette var «the very best ever». Når smak er det som veier aller tyngst under juryeringen til Det Norske Måltid, så betyr vel dette at vi har våre ord i behold når vi omtaler cottage cheesen vår som ekstra smakfull, fortsetter han.

 

Har vunnet to ganger tidligere

Rørosmeieriets Røros Smør vant finalen i 2013 mens Røros Rømme vant finalen i 2015. -Vi er utrolig stolte over å ha fått denne anerkjennelsen for to av våre produkter, sier meieribestyreren. -Det har etter hvert blitt et fantastisk mangfold av gode norske meieriprodukter, så vi vet at vi konkurrerer i en hard klasse. Vi håper selvfølgelig å vinne i år også, men vi blir nok nesten like glade om Galåvolden Gård tar hjem prisen for sin tjukkmjølksis. Galåvolden bruker mye av våre produkter i gårdsisen sin og har vært finalister flere ganger tidligere, forteller Lund.

 

- Høyt nivå blant finalistene i Det Norske Måltid 2016

Det var den unisone tilbakemeldingen fra finalejuryen etter at de har smakt seg gjennom alle produktene for å finne årets vinnere.

Finalejuryen består av juryleder Einar Risvik (Nofima), Tom Victor Gausdal (Strand), Wenche Andersen (TV2), Kari Innerå (BA53), Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Roar Hildonen (To Rom og Kjøkken), og Gunnar Nagell Dahl (Fylkesmannen i Hordaland).

 

Her er alle finalistene i Det Norske Måltid 2016, sesong 9:

Årets meieriprodukt foredlet:

Økologisk Cottage Cheese, Rørosmeieriet, Sør -Trøndelag

RørosIs Tjukkmjølksis med solbær, Galåvolden Gård, Sør -Trøndelag

Nýr, Grøndalen Gård, Akershus

Årets sjømat oppdrett: Økologisk laks, Flakstadvåg laks AS, SALMABRG, Salmon Brands AS og Fersk Ishavsrøye, Sigerfjord Fisk AS.

Årets sjømat villfanget: Norway Seafoods Torskeloin, Norway Seafoods AS, Mørnet Biff av Hval, Myklebust Hvalprodukter AS og Villkveite filet, Domstein Sjømat AS.

Årets sjømat foredlet: Halvors Boknafisk loin, Halvors Tradisjonsfisk AS, Røkt Ishavsrøye, Sigerfjord Fisk AS og Porsmarinert Einerrøykt Svanøylaks, Svanøy Røykeri AS.

Årets det grønne - naturelle: Rosettkål, Vang Gård, Økologiske poteter fra Sandholt & Eftedal, Svanepotet AS og Skjærgaardsløk, Skjærgaarden gartneri.

Årets det grønne - foredlet: Grønvik Eplemost, Grønvik Gard, Grønvik Eplemost - Summerred, Grønvik Gard og Lippertdrikke Eple & Bringebærjuice, Frode Lippert.

Årets kjøtt: Lammecarré av Klosterlam, Klostergarden, Limousin Mørbrad, Oppdal Smak og Behag / Megarden Limousin og Gilde Årets ferske sommerlam - Grillribbe naturell, Gilde, Nortura SA.

Årets kjøtt foredlet: Hockey, Ask Gård Foredling, Gravet og lettrøkt flatbiff av reinsdyr, Brurskanken Rein og Villsauskank Frøya, Dalpro Gårdsmat.

Årets godbit: Havsnø Flaksalt, North Sea Salt Works AS, Superknask knekkebrød - med havsalt, Energimat AS, Bringebærsorbet, Reins Kloster AS og RørosIs Blåbærsorbet, Galåvolden Gård.

Årets tradisjonsøl: Nøgne Ø Norsk Høst, Nøgne Ø Det Kompromissløse Bryggeri A/S, Okkelberg, Stjørdals Bryggeriet og Vestlandskyss - Bringebær Saison, Lysefjorden Mikrobryggeri.

Årets sider: Kvitanesen - Poesider 2016, Ulvik Frukt & Cideri, Balholm Handverkcider med humle, Balholm AS og: Balholm Handverkcider økologisk, Balholm AS.

Årets ost: Råblå, Grindal Ysteri AS, Myrull, Grindal Ysteri AS og Lille Aske, Bo Jensen.

 

Om Rørosmeieriet

Rørosmeieriet as ble stiftet 5. januar 2001 for å videreføre drift i anlegget til tidligere TINE Midt-Norge på Røros. Selskapet er eid av Økomat Røros BA, Stratell AS, Investron AS, Tine, Condestra, Sandkjernan Utbygging, tidligere og nåværende ansatte og styremedlemmer. Rørosmeieriet tilbyr økologisk mat av høy kvalitet gjennom industrialisert håndverksproduksjon, med utspring i rike mattradisjoner og gode råvarer fra Røros-traktene. Produktene har bred nasjonal distribusjon gjennom bla. ASKO, Norgesgruppen, Coop, Rørosmat og Eugen Johansen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...