Nea Radio

Coronasituasjonen:

Røros kommune satte krisestab torsdag

Foto: Marit Langseth

Oppdatering om smittesituasjonen på Røros.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.09.2020 kl 18:12

Kriseledelsen i Røros kommune møttes torsdag på grunn av den økte smitterisikoen i forbindelse med bussbesøket forrige fredag.

Etter møtet ble det sendt ut en pressemelding om situasjonen og med flere oppfordringer til innbyggerne:

– Vi vet at bussen med de 33 smittede passasjerene var på Røros fra klokken 12.10 til ca. 15.00, fredag 18. september.

Etter opplysninger fra busselskapet vet vi at de har besøkt flere butikker og kaféer i Røros sentrum. Vi ber alle som har vært i Røros sentrum på fredag være oppmerksom på symptomer.

– Vi anser smittefaren på Røros som høy nå.

– Vi ber alle våre innbyggere og besøkende om å være oppmerksom på symptomer.

Ha lav terskel for å bestille test dersom du får symptomer – også ved lette symptomer.

Følg smitterådene nøye. Vask hender, bruk håndsprit, hold avstand til andre, og blir hjemme når du er syk eller har symptomer.

KRISESTAB: Kommunedirektør Kjersti Forbord Jensås, varaordfører Christian Elgaaen og kommuneoverlege Anne Lajla Westerfjell Kalstad. Foto: Per Magne Moan

Butikker og kaféer kan holde åpent

Det er ingen grunn til at butikker og kaféer skal stenge nå. Dette er i samråd med FHI, som vi nå jobber tett sammen med.

Personer som er symptomfri trenger ikke å være i karantene. Personer som har symptomer skal være i karantene når de er testet.

Vi tester bredt nå, og det er det som er riktig strategi for å oppdage smitte.

Vi venter nå svar på tester. Informasjon vil holdes løpende oppdatert.

Nea Radio fikk en kommentar fra kommunedirektør Kjersti Forbord Jensås om situasjonen. Hun understreker at det er viktig å bestille time først, og ikke bare møt opp på helsestasjonen.

Lenke til bestilling av test finner du på Røros kommune sine nettsider.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...