Nea Radio

Korona:

Røros kommune med brev til næringslivet

Bilde fra Rørosmartnan Foto: Per Magne Moan

– Sammen skal vi ta pulsen tilbake i Rørossamfunnet!

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.03.2020 kl 23:33

Røros kommune har i den siste uken sett hvordan hele samfunnet blir preget av covid-19-krisen, hele samfunnet blir rammet av dette og med helt uvirkelige konsekvenser.

«Vi ser med stor bekymring på de lokale bedriftene våre, både store og små, og de enorme utfordringer de står overfor nå.

Mange har allerede gått til det drastiske steg og gjennomført permitteringer, andre er undervegs med dette. Dere skal vite at vi ser dere selv om Røros kommune har små muligheter for å bidra økonomisk.

– Jeg er veldig glad for at Stortinget i dag har samlet seg om en rekke ulike tiltak overfor både bedrifter og arbeidstakere», sier fungerende ordfører Christian Elgaaen.

«Vi har prøvd å bistå med informasjon og deling av kunnskap til alle deler av vårt næringsliv, fra industri til handelsnæring og reiseliv. Vi hadde tidlig kontakt med Rørosregionen næringshage.

Her er det etablert et oppdatert register slik at vi lett kan formidle og dele informasjon til bedrifter.

– Vi har også hatt dialog med Destinasjon Røros, hotell- og overnattingsstedene og handelsstanden, også dette med den hensikt å forankre de strenge føringene som Røros kommune vedtok, og som også kom med full styrke gjennom regjeringens vedtak», sier kommunedirektør Kjersti Forbord Jensås.

Næringssjefen har tatt og tar fortsatt kontakt mot både små og større bedrifter og foretak.

Destinasjon Røros bidrar med å distribuere spesifikk informasjon til reiselivsbedrifter og destinasjonsselskap på svensk side.

Vi ønsker også framover å bidra så godt vi kan.

Rørosregionen næringshage er kommunens førstelinje mot bedriftene våre. Det har vært god dialog allerede, men det etableres nå et fast møtepunkt mellom Røros kommune v/næringssjefen og Rørosregionen næringshage med daglige møter der ulike tilretteleggings- og rådgivningstiltak drøftes og igangsettes.

Det vil også nå bli laget en egen epost-adresse som vil gå direkte inn til vår næringssjef. Her kan ulike bedrifter stille spørsmål og komme med ulike innspill spesifikt knyttet til den situasjonen vi er i nå. Vår næringssjef og leder for Rørosregionen næringshage vil innen kort tid komme med oppdatert informasjon.

Rørossamfunnet har sterke og lange tradisjoner for god dugnadsånd og samhandling. Dette er utgangspunktet for visjonen «Pulsen i fjellet».

Sammen skal vi ta pulsen tilbake i Rørossamfunnet!

Fung. Ordfører Christian Elgaaen Kommunedirektør Kjersti Forbord Jensås

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...