Nea Radio

Koronaviruset

Røros har satt krisestab

Kommunedirektør Kjersti Forbord Jensås, varaordfører Christian Elgaaen og kommuneoverlege Anne Lajla Westerfjell Kalstad. Foto: Per Magne Moan

Kommunedirektøren har i tirsdag kveld satt krisestab, og avholdt tirsdag kveld første møte i kriseledelsen på grunn av situasjonen med koronaviruset.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Det viktigste nå er å trygge innbyggerne, skriver Røros kommune på sine nettsider tirsdag kveld.

– På Røros har vi to personer i isolasjon, men vi har ingen som er smittet. Allikevel fant kommunedirektøren det riktig å sette krisestab for å få en bred gjennomgang av status, og hvilke forebyggende og andre tiltak som er gjort til nå.

Dette er bakgrunnen for at kommunedirektøren har satt krisestab, med fungerende ordfører, kommunalsjefer, kommuneoverlege, beredskapsansvarlig, representanter fra tjenesteområdene og kommunikasjon.

Situasjonen griper inn i mange tjenesteområder. Og spesielt for Røros er de mange arrangementene og de mange tilreisende. Det er viktig for kriseledelsen å få oversikt på hva som har blitt gjort, diskutere utviklinga og gjøre tiltak i forhold til det.

– For oss handler det om å være i forkant, sier kommunedirektør Kjersti Forbord Jensås.

Det har vært jobbet lenge og godt i virksomhetene. Dette tas på høyeste alvor ute i tjenesteområdene, staben for øvrig og ikke minst innen helseområdet.

– Det er bra at kommunen har satt krisestab, sier fungerende ordfører Christian Elgaaen. Akkurat nå er dette først og fremst viktig for å informere, få status og diskutere hva vi gjør framover. Jeg synes det var betryggende å høre i kveld at mye godt arbeid knyttet til planlegging og hindring av smittespredning allerede har skjedd og skjer i kommunens virksomheter. Det er viktig at det politiske nivået blir påkoblet.

Formannskapet er også orientert om situasjonen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...