Nea Radio

Nea Radio

Røros Folkehøgskole behandles i fylkesutvalget i dag

Det er ventet at fylkespolitikerne støtter prosjektet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 19.05.2020 kl 13:04

Etablering av folkehøgskole på Røros var opp som informasjonssak i fylkesutvalget for to uker siden. Her ble det enstemmig, etter forslag fra Høyre, vedtatt å sette opp saken som ordinær sak.

Tirsdag er den på fylkespolitikernes bord for behandling og gruppeleder i Arbeidterpartiet, Per Olav Hopsø, sier han er overbevist om at støtte til bygging av folkehøgskole på Røros, vil bli vedtatt.

– Vi har hatt samtaler med våre samarbeidspartier og vi har flertall i fylkesutvalget så jeg skulle bli svært overrasket om dette ikke skulle gå gjennom, sier han og mener vedtaket blir et tydelig signal til staten om at dette må få finansiering.

Har støttet prosjektet tidligere

Hopsø sier prosjektet også fikk støtte fra fylkesutvalget i daværende Sør-Trøndelag i 2017, men at de nå velger å fatte et nytt støttevedtak i dag.

– Vi er informert om at saken ligger på statens bord og vi mener derfor det er riktig å fatte et nytt vedtak.

Langt på vei

Så langt i prosjektet har Trøndelag fylke og Rørosbanken bevilget midler til et forprosjekt for å utrede tomt, skolebygg og finansieringsplan.

Rørosregionen næringshage er prosjektleder for forprosjektet.

Foreningen Prosjekt Røros folkehøgskole har sammen med entreprenørselskapet Johan Kjellmark AS og energiselskapet Ren Røros AS dannet et eiendomsselskap som skal forestå prosjektering, bygging og fremtidig drift av skolebygget.

Hør intervju med Per Olav Hopsø her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...