Nea Radio

Politiet får nye oppgaver ved grenseovergangene

Avsnittsleder ved Røros og Holtålen Lensmannskontor, Øyvind Unsgård. Foto: Per Magne Moan

Nå skal du ha god grunn for å få passere grensa til Sverige.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Avsnittsleder Øyvind Unsgård ved Røros og Holtålen lensmannskontor sier at politiet i løpet av mandagen vil gjennomføre grensekontroll ved Vauldalen der all persontrafikk til og fra Sverige vil bli kontrollert.

Han sier at svenskene har gjennomført svært få tiltak for å begrense smitte og viser til at reiselivet i Tänndalen har hatt tilnærmet normal drift i helga og mange nordmenn har vært i Sverige, både på handel og på ski.

Harryhandel

Ordren som er knyttet til grensekontrollen er ikke sendt ut ennå, men Unsgård mener det først og fremst vil dreie seg om persontrafikken som man ønsker å redusere for å begrense smitte.

Han mener den utvidede grensekontrollen vil kunne få konsekvenser for de mer dagligdagse oppgavene ved lensmannskontoret, og at disse vil kunne ta litt lengre tid enn vanlig.

Rolig helg

Ellers så opplyser Unsgård at det har vært en stille helg på Røros.

– Vi, som mange andre distrikt, merker at det er ganske rolig. Det er færre folk i bevegelse og det er færre folk ute, sier han.

Hør intervju her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...