Nea Radio

Trafikksituasjonen ved Røros Skole

Oppretter drop-sone ved Fjellheimen og preparerer sti til skolen

PREPPER SNØSTI: Fra venstre: Geir Tønnesen, Ove Klemmetvold og Jon Anders Kokkvoll. Foto: Per Magne Moan

Trafikksikkerhetsutvalget har fått med seg løypeforeninga på et prosjekt som vil avlaste den hektiske situasjonen ved skolen hver morgen og ettermiddag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 07.12.2020 kl 13:53

– Hver morgen og ettermiddag er det trafikkaos ved skolene i Sundveien på Røros.

Det sier Jon Anders Kokkvoll, leder i trafikksikkerhetsutvalget i Røros.

– Vi har derfor bestemt oss for å tråkke snøsti fra parkeringsplassen ved Fjellheimen og over til Sundveien skole, sier han viser til god erfaring fra et lignende prosjekt i fjor der det ble preparert en sti langs Falunveien.

Ideen bifalles fra skoleledelsen og med seg på laget har man fått Røros Tur og Løypeforening, som skal bruke snøskuter til å preparere traséen, som elever egentlig bruker året rundt, men som kanskje ikke frister like mye når djupsnøen har lagt seg.

– Vårt mål med dette tiltaket er trafikksikkerhet og at flere bruker snøstiene. Oppfordringen er at foreldre og andre kan slippe av barna, ungdommer eller voksne ved busslomma. Disse kan deretter gå trygt til skolen eller Verket. Vi håper dette vil redusere biltrafikk til Sundveien skole, sier Kokkvoll og røper at det langsiktige målet er en permanent løsning med fortau eller gang-og sykkelvei.

Hør intervju med Jon Anders Kokkvoll, Geir Tønnessen fra Røros skole og Ove Klemmetvold fra løypeforeninga her:

Fra venstre: Ove Klemmetvold, Geir Tønnesen og Jon Anders Kokkvoll. FOTO: Per Magne Moan

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...