Nea Radio

– Jeg skjønner ikke rekkevidden av Facebook:

Olav Halvor Megård (PP) legger seg flat

Legger seg flat: - Jeg tenker ikke jus når jeg kverulerer med politiske motstandere, sier Olav Halvor Megård (midten, i blå skjorte). Foto: Per Magne Moan

Pensjonistpartiet i Holtålens Olav Halvor Megård er i hardt vær etter Facebook-storm. Nå beklager han utspill i sosiale medier.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Olav Halvor Megård innrømmer at han ikke husker stort av folkevalgtopplæringen han gjennomgikk da han tiltrådte som representant for Pensjonistpartiet i Holtålen. Innrømmelsen kommer etter stormen som oppsto på Facebook i etterkant av formannskapsmøtet i kommunen i forrige uke. Der lanserte Megård tanken å flytte legekontoret i Ålen til Røros.

– Jeg trodde møtet hadde blitt lukket, sier Megård, på tross av at han inviterte hjem Nea Radios journalist Per Magne Moan for et intervju om saken i etterkant av møtet.

– Nå har jeg lært at det ikke stemmer.

Saken forstetter under lydfila

Mente ikke et ord

Torsdag skrev Megård i et innlegg på Facebook at "Nea Radio gikk rett i fella. Jeg mente ikke et eneste ord om det å flytte legekontoret". På spørsmål om hva han mente med innlegget, sier Megård at han selv gikk i baret og at det var det han hadde ment.

– Når du i rollen som folkevalgt lanserer et forslag fra talerstolen, for så i etterkant si i sosiale medier at du ikke mente ett ord av det du sa, forventer du da å bli trodd av velgerne i framtiden?

– Ja, svarer Megård.

– Fordi folk kjenner meg.

Uklar?: Det ble storm på Facebook, etter at Megård fikk kritikk for ideen med å flytte legekontoret i Ålen til Røros. Foto: Screenshot fra Facebook

– En eldre mann

Megård ønsker å slette sin Facebook-profil for å beskytte seg selv mot å taste uvørent.

– Jeg har bare ikke funnet ut hvordan enda, sier politikeren og bedyrer at han ikke behersker mediet slik han burde.

– Det blir så tett, så nært. Jeg er en eldre mann og det blir annerledes for meg enn for de unge.

Representanten Megård kom med en rekke personlige angrep under den opphetede debatten. Mange reagerte kraftig på kommentarene, inkludert andre politikere.

– Jeg tenker ikke over rekkevidden. Jeg tenker ikke jus når jeg kverulerer med en politisk motstander. Jeg legger meg nå så flat som det er mulig å legge seg.

Må ha gjennomgang

Ordfører i Haltdalen, Arve Hitterdal, sier at konsekvensene av denne saken må vurderes.

– Vi er i hvert fall nødt til å ha en oppfriskning av hva det vil si å være folkevalgt. Facebook er ikke en privat arena, understreker Hitterdal.

– Det er også slik at vi ikke trer ut av rollen som folkevalgt i det øyeblikket vi går ut av et møte.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...